"Kakšni idioti! Ali lahko verjamete?"

Foto: Epa sebastian vettel
Štirikratni svetovni prvak je za bizarno nesrečo po prečkanju ciljne črte okrivil Lancea Strolla.
Oglej si celoten članek

Sebastian Vettel (Ferrari) je dirko za VN Malezije začel z zadnjega startnega mesta in po zaslugi dobre predstave ohranil realne možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka.

Nemec je  dosegel četrti čas dirke, zmagal je Max Verstappen (Red Bull), drugi pa je bil vodilni v steštevku prvenstva Lewis Hamilton (Mercedes), ki ima pet dirk pred koncem 34 točk več od dirkača Ferrarija.

F1 Darilo za Verstappna, čudežna vožnja Vettla

Vettel se je v počasnem krogu po prečkanju ciljne črte zapletel v trčenje z Lanceom Strollom (Williams) in uničil svojega poskočnega konjička. "Kakšni idioti! Ali lahko verjamete? Ali lahko verjamete?" se je razjezil po trku, kasneje pa krivdo pripisal izključno dirkaču Williamsa.

"Zapeljal sem na zunanjo stran, da bi pobral gumo, mislim, da Lance ni gledal. Želel je narediti isto, a bilo je prepozno. Prišlo je do kontakta, ki je bil popolnoma nepotreben," je povedal Vettel, ki se je do garaže pripeljal s pomočjo Pascala Wehrleina (Sauber).

V nesreči jo je najhuje skupil zadek Vettlovega dirkalnika, porajajo pa se celo skrbi, da je prišlo do poškodbe menjalnika. Če bo potrebna menjava, mu grozi pet mest pribitka na naslednji dirki za VN Japonske.

Stroll ni prevzel krivde za incident. Komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) so po pregledu posnetkov odločili, da proti nobenemu ne bodo uvedli naknadnih sankcij. "Tudi v počasnem krogu je treba ostati previden," so dirkačema položili na srce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.