NBA as bo nastopil na olimpijskih igrah ... A ne v košarki!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji košarkar lige NBA bo v Parizu nastopil v odbojki na mivki.
Oglej si celoten članek

Zvezdnikov lige NBA bo na olimpijskih igrah v Parizu na pretek, a večina se jih bo merila na košarkarskem igrišču. Izjema pa je bivši igralec lige NBA Chase Budinger. Ta si je v sredo v Ostravi v paru z Milesom Evansom priboril olimpijski nastop v odbojki na mivki.

Šestintridesetletni Budinger, ki bo postal prvi športnik v zgodovini z odigrano tekmo v ligi NBA in nastopom na olimpijskih igrah v odbojki na mivki, je v ligi NBA odigral kar sedem sezon (2009-2016), medtem ko je svojo zadnjo sezono preživel v Evropi pri Baskonii.

Čeprav so ga na izboru izbrali Detroit Pistons, zanje ni nikoli zaigral, saj so ga takoj poslali v Houston, kjer je v treh letih pri Rockets tudi pustil največji pečat. Pri raketah si je tudi delil slačilnico z našim Goranom Dragićem, leta 2012 pa je za las izgubil v tekmovanju v zabijanju na All-Star vikendu proti Jeremyju Evansu ter osvojil drugo mesto.

Foto: Profimedia Chase Budinger

Sledila je selitev v Minnesoto k Timberwolves, za katere je prav tako nastopal tri sezone, medtem ko je svojo zadnjo NBA sezono preživel pri Indiana Pacers ter Phoenix Suns. Za naslednjo sezono je sicer podpisal pogodbo z Brooklyn Nets, ki pa so ga odslovili, še preden bi zanje sploh stopil na parket. Svojo zadnjo košarkarsko sezono je nato preživel v Evropi.

Leta 2017 je zaključil svojo košarkarsko pot in se posvetil odbojki na mivki. NBA kariero je končal z več kot 400 odigranimi tekmami ter povprečjem 7,9 točk, 3 skokov in 1,2 asistenc na tekmo. Podobno povprečje je imel tudi tekom svoje edine sezone v Evroligi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.