Kakšna tragedija! Bivši mladinski svetovni prvak v skokih umrl v nesreči

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tragična novica je včeraj prišla iz Finske. Nekdanji domači skakalec in trener Joonas Ikonen, mladinski svetovni prvak iz Rovaniemija leta 2005, je umrl v nesreči s čolnom. Bil je star 37 let.
Oglej si celoten članek

Skakalec iz Kuopia svojih mladinskih uspehov nikoli ni prenesel v odrasle skoke, poroča specializirani portal za smučarske skoke skijumping.pl.

V svetovnem pokalu je Joonas Ikonen zabeležil le eno relativno uspešno sezono. V sezoni 2005/06 je zbral 155 točk, kar mu je pomenilo 30. mesto v skupni razvrstitvi.

Največja uspeha sta bila 7. in 9. mesto v Saporu, to pa sta bili tudi njegovi edini uvrstitvi v prvo deseterico tekmovanj najvišjega ranga. Sledil je strm padec forme, več let se je boril za vrnitev med najboljše, a je v sezoni 2010/11 dokončno obupal. 

Kot je sam trdil, so mu boljšo kariero onemogočile ponavljajoče se težave s koleni, pa tudi za smučarskega skakalca razmeroma visoka višina – 187 centimetrov.

Tragedijo so potrdili pri finskem smučarskem klubu Puijo. "Z žalostjo sporočamo, da je Joonas Ikonen, mladinski svetovni prvak v smučarskih skokih iz leta 2005 in dolgoletni trener skakalne sekcije našega kluba, umrl v nesreči s čolnom," so zapisali na Facebooku. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.