Kakšen spektakel! Duplantis izzval rojaka, zdaj bo dobil, kar je iskal

Foto: Epa
Foto: Epa
Norveška atletska zvezdnika, olimpijski prvak in svetovni rekorder v skoku s palico Armand Duplantis in tekač Karsten Warholm, bosta uprizorila prav poseben skandinavski dvoboj.
Oglej si celoten članek

Olimpijski prvak v skoku s palico in svetovni rekorder iz Švedske Armand Duplantis in norveški sprinter Karsten Warholm bosta uprizorila nenavaden dvoboj in se pomerila v sprintu na 100 metrov. Dvoboj bo 4. septembra na predvečer mitinga atletske diamantne lige v Zürichu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izida sprinta ni mogoče napovedati, saj njuna najboljša časa nista tako zelo različna. Warholm, olimpijski prvak v teku na 400 m z ovirami pred tremi leti v Tokiu, je leta 2017 v sprintu na 100 metrov dosegel 10,49 sekunde. Duplantis je 100 m pretekel v 10,57 le leto pozneje.

Šved Duplantis, ki je na olimpijskih igrah v Parizu postavil svetovni rekord v skoku s palico 6,25 m, je na družbenih omrežjih izzval Warholma. Norvežan je na koncu privolil v obračun dveh atletskih superzvezdnikov.

Warholm na olimpijskih igrah v Parizu ni ubranil naslova iz Tokia. Na 400 metrov ovire je slavil Rai Benjamin iz ZDA. Karsten se je moral zadovoljiti s srebrom.

Foto: Epa Warholm

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.