Kakšen šampion! Prosil ga je za očala, Pogačar pa je reagiral takole

Foto: Zajem zaslona/X
Foto: Zajem zaslona/X
Tadej Pogačar je takoj po koncu 16. etape, ki jo je dobil v velikem slogu, navdušil z velikodušno gesto in dokazal, da je velik šampion.
Oglej si celoten članek

Že tako ali tako ima slovenski šampion Tadej Pogačar v Italiji ogromno privržencev, z novo čudovito gesto pa je zagotovo dobil še kakšnega navijača več. Ko ga je namreč drugouvrščeni v 16. etapi, 20-letni Italijan Giulio Pellizzari (VF Group-Bardiani CSF-Faizane) po koncu etape prosil za spominek: sončna očala, mu je Pogačar le-ta brez pomisleka izročil, nato pa mu dejal, naj še malce počaka, slekel (premočeno) rožnato majico in jo izročil Italijanu. "Čudovita gesta," je pokomentiral eden od komentatorjev televizijskega prenosa. Več pa v spodnjem, vdelanem videoposnetku. 

Prav mladi Pellizzari je bil zadnja prepreka Pogačarju do pete etapne zmage na 16. etapi, ki je v karavani kolesarjev dvignila veliko prahu. Več o tem si lahko preberete tukaj

"Lahko rečem, da ga na tem Giru že občudujem, poslal mi je sliko iz leta 2019, ko sva bila še "majhna otroka". Ja, čudovit spomin z dirke Strade Bianche. Zdaj je tukaj, dobro dirka in mogoče bo v tem tednu še dobil etapo," je o Pellizzariju povedal v prvi izjavi za organizatorja. 

Več o dramatični 16. etapi, ki jo je z napadom v zadnjih dveh kilometrih suvereno dobil Pogačar, si lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.