Kaja Juvan dokončala posel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kaja Juvan čez prvo oviro v Wimbledonu, Iga Swiatek že čez drugo.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je uvrstila v drugi krog turnirja za grand slam v Wimbledonu. Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je pot do zmage nad Rusinjo Margarito Betovo tlakovala že v torek, ko je do prekinitve vodila s 6:0 in 4:3, danes pa je dokončala svoje delo ter po uri in desetih minutah slavila s 6:0 in 6:3.

Trenutno 244. igralka na jakostni lestvici WTA, ki se je na glavni turnir prebila iz kvalifikacij, se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalko rusko-švicarskega dvoboja Anastazija Potapova - Celine Naef. Po njuni nedokončani partiji je v boljšem položaju Rusinja, ki je prvi niz dobila s 6:3, v drugem pa je izid izenačen 3:3.

Ljubljančanka je do torkove prekinitve zaradi dežja imela vajeti igre v svojih rokah. Imenitno je začela prvi niz, brez vsakršnih težav je hitro, v drugi igri, odvzela servis tekmici, nato še v četrti za vodstvo s 4:0. Potem je na svoj servis dobila igro za 5:0, po kratki prekinitvi zaradi dežnih kapelj pa je potrdila zmago v prvem nizu z novim "brejkom".

Ljubljančanka je proti šest let starejši Betovi, nekdaj je igrala s priimkom Gasparjan in bila že 41. na svetu, nato pa si je vzela daljšo pavzo zaradi materinstva, izgubila prvo igro v drugem nizu in to na svoj začetni udarec. V naslednji igri je tekmici vrnila z enako mero in izid poravnala na 1:1, a nato spet izgubila igro na svoj servis. Rusinja je nato povedla s 3:1, a se je Kaja Juvan zbrala in dobila tri igre zapovrstjo za vodstvo s 4:3. Niza pa igralki nista mogli dokončati, saj je dež povzročil daljšo prekinitev.

"Drugi polčas" je bil domena Ljubljančanke, osvojila je vse tri preostale igre v drugem nizu in se četrtič uvrstila v drugi krog na slovitem turnirju v All England Clubu. Juvan se na sveti teniški travi počuti zelo dobro še iz mladinskih časov, ko se je v konkurenci dvojic veselila naslova leta 2017 s Srbkinjo Olgo Danilović, v članski posamični konkurenci pa se je v letih 2021 in 2022 uvrstila v tretji krog.

Poljakinja Iga Swiatek, prva teniška dama na svetu in prva nosilka turnirja z nagradim skladom 52 milijonov evrov, se je zanesljivo prebila v tretji krog. Po uvodni zmagi nad Kitajsko Zhu Lin s 6:1 in 6:3 je danes "odpihnila" še tekmico s Pirenejskega polotoka, od Španke Sare Sorribes Tormo je bila zanesljivo boljša s 6:2 in 6:0.

Foto: Profimedia Iga Swiatek

V naslednjem krogu jo čaka zmagovalka hrvaško-francoskega dvoboja Petra Martić - Diane Parry.

Nepričakovano je izpadla osmopostavljena Grkinja Maria Sakari, za njo je bila usodna Ukrajinka Marta Kostjuk z 0:6, 7:5 in 6:2.

V moški konkurenci so favoriti na dosedanjih dvobojih z odliko opravili svoje delo. Tretjepostavljeni Rus Danil Medvedjev je bil boljši od Britanca Arthura Feryja s 7:5, 6:4 in 6:3, devetopostavljeni Američan Taylor Fritz je po hudem boju premagal Nemca Yannicka Hanfmanna 6:4, 2:6, 4:6, 7:5 in 6:3, Bolgaru Grigoru Dimitrovu pa Japonec Sho Shimabukuro ni povzročil večjih težav, 21. nosilec je zmagal s 6:1, 6:2 in 6:1.

 dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.