Kaj so risi najprej storili v garderobi?

Foto: Epa risi
Slovenski hokejisti so bili razumljivo navdušeni po prvi zmagi nad ZDA.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca je s 3:2 premagala ZDA ter olimpijski turnir odprla z dvema točkama. Zadovoljstvo v garderobi je bilo temu primerno ter nabito s čustvi. Celotna ekipa je po zmagi tako najprej zapela Zdravljico, ta trenutek pa se bo besedah prisotnih vsem zapisal v spomin, trenutki v garderobi pa bodo v njej tudi ostali.

"Super tekma, Američani so drsalno zelo dobri, dobro se gradijo s ploščkom, a tudi mi smo zelo dobri drsalci. Imeli smo veliko priložnosti. Ni bilo dobro, da nismo dosegli golov že iz teh priložnosti, a na koncu smo 'borbali'. Premagati ZDA na olimpijskih igrah je res neverjetno. Nikogar se ne bojimo, gremo na polno, počakamo jih, če je treba, in igrali smo taktično zelo zrelo. Hvala, fantje. Odličen posel, odlična zmaga," je takoj po tekmi sicer povedal podajalec pri zadetku v podaljšku Rok Tičar.

Twitter eksplodiral Američani ne morejo verjeti

Gol za 2:2, nato pa tudi zmagovalni zadetek je sicer prispeval nekdanji član NHL ekipe Detroit Red Wings Jan Muršak: "To je nekaj neverjetnega, morda se niti še ne zavedamo, da smo to dosegli. Ključno je, da smo odigrali dobrih 60 minut, v preteklosti ni bilo tako. Danes nam je to uspelo, zelo dobro smo drsali in verjamem, da smo si na koncu to zmago tudi zaslužili. V vsaki tretjini smo nekaj malenkosti popravili, bolj smo držali plošček. Ko smo dali prvi gol, smo začutili, da lahko damo še kakšnega. Hodili smo po odbite ploščke, na srečo sem enega dobil in pospravil v mrežo. Vesel sem, da sem jaz dal ta gol, a tu je cela ekipa, privoščil bi ga vsakemu, in najbolj pomembno je, da smo zmagali."

Muršak je sicer v slabo voljo spravil tudi svoje nekdanje navijače pri AHL ekipi Grand Rapids Griffins:

"Zmaga nam veliko pomeni, vemo, kaj pomeni premagati takšno ekipo, kot je ZDA. Na začetku smo malo pazili na obrambo in bili bolj defenzivni, na koncu pa smo izkoriščali svoje priložnosti. Po mojem mnenju smo imeli celo že prej več kakovostnih priložnosti za zadetek, a nazadnje je bilo dobro tudi tako, kot se je izteklo. Če na vsaki tekmi pokažemo ekipni duh, kot smo ga danes, kompaktno obrambo in napad, imamo možnosti tudi na naslednjih tekmah. Več let smo že skupaj, dobro se poznamo in razumemo in tudi to pripomore k rezultatu," je povedal David Rodman.

Šok za ZDA Gooooooool! Muršak za zmago!

Zadovoljen je bil seveda tudi selektor Kari Savolainen: "Imeli smo pravi borbeni duh, kakršnega potrebuješ na tekmah, kot so olimpijske igre. Bili smo nekoliko nervozni, ker nikoli ne veš, kako bo ekipa reagirala. A hokejisti so bili zelo potrpežljivi, vedeli smo, da smo si pripravili nekaj zrelih priložnosti, imeli pa smo težave z nadzorom ploščka. Ko smo to popravili, sem igralcem pred zadnjo tretjino tudi rekel, da je izid samo 0:2 in da pri toliko priložnostih moramo zadeti. Šlo je bolj za psihološki pridih, igralci vedo, kako morajo igrati. V podaljšku sem na led postavil tri napadalce, ker se v takšnih situacijah ne smeš braniti, ampak skušati doseči gol. Američani pa so bili vse bolj nervozni in tudi to je bila naša priložnost."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:13 14. Februar 2018.

    Tudi precenjenega Kopitarja ne potrebujemo. V ekipi je moc. To je nasa mala Slovenija ze veckrat dokazala.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.