Kaj se dogaja? Pogačar s kolegi v spremstvu policije sestopil s kolesa

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Cestna dirka svetovnega prvenstva v kolesarstvu se ni začela po željah ...
Oglej si celoten članek

Danes je na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Glasgowu na sporedu cestna dirka članov. A ta se ni začela po željah organizatorjev niti kolesarjev (med njimi tudi slovenska reprezentanca na čelu s Tadejem Pogačarjem), saj je po približno 80 kilometrih trase prišlo do protesta, zaradi katerega je na območju jezera Carron Valely morala posredovati tudi škotska policija.

Organizatorji so po incidentu sporočili, da je "preizkušnja nevtralizirana", kolesarji so sestopili s koles in le nemočno čakali, da se situacija razreši. Kot poroča portal Cyclingnews, naj bi se protestniki prilepili na asfalt. Pri omenjenemu portalu dodajajo, da so imeli ubežniki (devet kolesarjev) skoraj osem minut prednosti, ko so jih zaustavili protestniki. "Vse skupaj lahko traja kar nekaj časa," so nemočno priznali organizatorji. "Tesno sodelujemo z vsemi pristojnimi organi, da bi čim bolj zmanjšali vplive na preizkušnjo, obenem pa zagotovili varnost kolesarjev, ki je naša najpomembnejšo skrb," so še sporočili. Dirka se je nato le nadaljevala13.15, kar pomeni, da so se kolesarji "hladili" slabo uro.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.