Kaaaaj? Dončićeva dih jemajoča poteza trese svetovni splet

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je znova pokazal svoj izjemen občutek za žogo.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so kljub nekoliko slabši strelski predstavi Luke Dončića (18 točk) premagali San Antonio Spurs (113:107).

Slovenec je pomanjkanje košev, zadel je namreč samo šest od 22 poskusov iz igre (22,2%), nadoknadil z 10 skoki in kar 16 podajami ter tako prišel že do svojega 18. trojnega dvojčka v sezoni.

Trojni dvojček Luka ni in ni uspel zadeti, a je našel način za zmago Dallasa

"Pomembna je bila le zmaga in dosegli smo jo. Meni ni šlo v napadu, so pa se izkazali drugi soigralci. Imamo zelo močno ekipo," je po tekmi pojasnil Dončić.

Teksaški obračun ni postregel z bleščečo predstavo, kar je priznal tudi trener Mavericks Jason Kidd. "Na tem srečanju je bila za nas pomembna le zmaga. Do nje so prišli po zaslugi obrambe. Ni vsaka zmaga lepa."

Tekmeca Dončić MVP? Jokić povedal svoje

Norišnica Dončić umiral od smeha pod obročem Denverja: "Ne vem, če se zavedate ..."

Dončić je na tekmi znova uprizoril eno svojih mojstrovin, ko je s kirurško natančno podajo z nasprotnikove črte za proste mete zaposlil soiralca Derricka Jonesa za spektakularen alley-oop.

Žoga je pred zabijanjem ameriškega košarkarja preletela kar tri četrtine igrišča, kar je samo še en pokazatelj Dončićevega izjemnega občutka in zavidljiv veščin asistiranja.

Nad podajo sta se navduševala tudi komentatorja prenosa, ki sta ocenila, da bi bili takšnega podviga zmožni le redki izbranci: "Ne govorim samo o trenutkih igralcih v NBA, temveč v vsej zgodovini!"

Foto: Print Screen

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.