Jürgen Klopp se vrača! To bo njegova nova služba ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Klopp bo novi koordinator Red Bullovih nogometnih klubov.
Oglej si celoten članek

Nemški nogometni trener Jürgen Klopp se vrača v šport. Pri pokrovitelju in lastniku Red Bullu bo prevzel vlogo glavnega koordinatorja nogometnih klubov, poročajo avstrijski in nemški mediji.

Časnik Bild in televizija Sky poročata, da je 57-letni Klopp podpisal dolgoročno pogodbo z avstrijskim proizvajalcem energijskih pijač, delo pa bo začel 1. januarja prihodnje leto.

"Svojo vlogo vidim predvsem kot mentorja trenerjem in vodstvu klubov Red Bull, navsezadnje sem del organizacije, ki je edinstvena, inovativna in usmerjena v prihodnost. Kot sem rekel, me to ne bi moglo bolj navdušiti," je v izjavi za avstrijsko podjetje dejal Klopp, ki je izjemno priljubljen pri svojih nekdanjih klubih.

Foto: Profimedia Jürgen Klopp

Nekdanji trener Mainza in Borussie Dortmunda je poleti po devetih sezonah prekinil sodelovanje z angleškim velikanom Liverpoolom. Zdaj ga čaka nova vloga.

Strateško bo povezoval vse klube, s katerimi sodeluje Red Bull - Leipzig, kjer igrata Slovenca Kevin Kampl in Benjamin Šeško, Salzburg, Leeds United, New York Red Bulls, Bragantino (Brazilija) in Omiya Ardija (Japonska), piše nemška tiskovna agencija dpa.

Klopp naj bi klubom pomagal pri razvoju, zelo pomembna pa bo tudi njegova vloga v povezavi z nogometnimi managerji pri iskanju primernih okrepitev in strokovnega osebja v klubih.

"Moja vloga se je morda res spremenila, toda moja strast do nogometa in ljudje, ki delajo nogomet to, kar je, se niso spremenili," je še dejal nemški strokovnjak, ki bo imel uradno predstavitev nove zaposlitve sredi januarja.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.