Martín po grobi napaki še brez naslova

Foto: Profimedia Jorge Martín si še ni zagotovil naslova prvaka.
Foto: Profimedia Jorge Martín si še ni zagotovil naslova prvaka.
Sprinterska dirka motoGP v Indoneziji je zapletla situacijo v boju za naslov prvaka med Jorgejem Martínom in Francescom Bagnaio.
Oglej si celoten članek

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je dobil sprintersko dirko motociklistov v kraljevem razredu motoGP za veliko nagrado Indonezije. 

Najboljši v kvalifikacijah in vodilni v svetovnem prvenstvu, Španec Jorge Martín (Pramac), je na dirkališču Mandalika napravil grobo napako, po kateri se je zmogel povzpeti le do desetega mesta.

Martín je zdrsnil s steze v prvem krogu in podaril branilcu naslova Bagnaii vodstvo na dirki. Potem ko je bil Španec z rekordom kroga najboljši v kvalifikacijah, je po napaki zdrsnil po lestvici. Zmaga v sprintu bi mu že zagotovila naslov prvaka pred naslednjim koncem tedna na Japonskem. Bagnaia pa je z zmago na dramatični sprinterski dirki zmanjšal zaostanek za Špancem na vrhu lestvice.

Italijan Enea Bastianini je dirko končal na drugem mestu, medtem ko je šestkratni prvak motoGP Marc Márquez končal na tretji stopnički, kamor se je povzpel z 12. mesta v kvalifikacijah.

xxx

MotoGP se je leta 2022 prvič po letu 1997 vrnil v Indonezijo na novo prizorišče na letoviškem otoku Lombok.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:40 28. September 2024.

    Navijamo za francita

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.