"Jokam pred in po dvobojih ... ne morem več zdržati!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Caroline Garcia je zaradi napadov tesnobe končala sezono.
Oglej si celoten članek

Francoska teniška igralka Caroline Garcia, nekdaj četrta igralka sveta, je sporočila, da je predčasno končala sezono. Razlog za to odločitev je spopadanje z napadi tesnobe in panike, zato si želi pred nadaljevalnem kariere mentalno spočiti.

"Igrala sem s poškodovano ramo, se poskušala spočiti med turnirji, a ni šlo. Jokam pred in po dvobojih, izčrpana sem, ne morem več zdržati. Pogrešam družino, trpim zaradi dejstva, da se moja vrednost meri z rezultati, mestom na lestvici in napakami. Moram se oddaljiti od tega," je svoje težave priznala 30-letna Garcia, trenutno 36. igralka sveta, ki je v karieri osvojila 11 turnirjev, zadnjega leta 2022, ko je tudi nazadnje držala četrto mesto na lestvici WTA.

Foto: Profimedia Caroline Garcia

"Kljub številnim uspehom sem v glavi premlevala le o tistem, kar mi še ni uspelo. Nisem bila številka 1, nisem osvojila turnirja za grand slam, nisem osvojila olimpijskih iger, ni se mi uspelo dolgo zadržati med deseterico najboljših igralk. To me je morilo, o tem ne smem več razmišljati," je še dejala Francozinja, ki pa še ne namerava končati kariere.

Francoska teniška zvezdnica je sicer tudi odlična igralka dvojic, kjer je nekaj časa držala celo drugo mesto na svetovni lestvici. Če ji že med posameznicami ni uspelo osvojiti nobenega turnirja za grand slam (največji uspeh je zmaga na finalnem turnirju leta 2022), pa je med dvojicami v navezi s Kristino Mladenovic dvakrat osvojila OP Francije. S francosko reprezentanco pa je leta 2019 osvojila tudi pokal Fed.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.