Jennifer Buckley z novim izjemnim uspehom za slovensko plezanje

Foto: Profimedia Jennifer Buckley na tekmi svetovnega pokala v Kopru.
Foto: Profimedia Jennifer Buckley na tekmi svetovnega pokala v Kopru.
Buckleyeva na vrhu tudi na evropskem mladinskem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Sedemnajstletna slovenska športna plezalka Jennifer Buckley, ki sicer prebiva v Švici, se je odlično odrezala na pravkar končanem evropskem prvenstvu v mladinskih kategorijah v kraju Troyes v Franciji. Buckleyeva, njena mama je Slovenka, oče Irec, je bila najboljša med mladinkami do 18 let v težavnosti. V finalu je edina osvojila vrh smeri.

Buckleyeva je letos na Kitajskem postala mladinska svetovna prvakinja v težavnosti in balvanih v kategoriji do 18 let. Letos je navdušila tudi med članicami v svetovnem pokalu, ko je 27. junija na tekmi v balvanih v Innsbrucku osvojila drugo mesto. Boljša je bila zgolj Janja Garnbret.

Foto: Profimedia Rosa Rekar

Na stopničke na mladinskem prvenstvu stare celine je stopila tudi Rosa Rekar. V konkurenci mladink do 20 let je osvojila drugo mesto. V finalu težavnosti je dosegla višino 47, za zgolj pol giba je bila od 19-letne Slovenke v boju za zlato boljša Bolgarka Aleksandra Totkova.

Žirovničanka je septembra osvojila tudi bron v težavnosti na univerzitetnem svetovnem prvenstvu v Kopru, pred tem je na Kitajskem prav tako v težavnosti postala mladinska svetovna prvakinja. Tudi Rekarjeva je letos že opozorila nase s četrtim mestom na tekmi svetovnega pokala v francoskem Brianconu v težavnosti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.