Jankovićevi drugi najdaljši dvoboj Melbourna

Foto: Žurnal24 Jelena Janković je uvodni obračun v Melbournu dobila po dobrih treh urah.
V Melbournu se je začel prvi letošni turnir za grand slam. Prvi dan večjih presenečenj ni bilo, izjema je izpad Andyja Murrayja. Jelena Janković je za zmago potrebovala več kot tri ure.
Oglej si celoten članek

Edina slovenska predstavnica Katarina Srebotnik bo svoje srečanje uvodnega kola turnirja grand slam v Melbournu proti Španki Lourdes Dominguez Lino odigrala v torek. V ponedeljek v ženski konkurenci presenečenj ni bilo. Serena Williams in Justine Henin sta se zlahka prebili v drugo kolo. "Mislim, da sem bila na igrišču preveč živčna. To je lahko vsak videl. No, kljub temu je to šele prvi krog. Zdaj gremo naprej," je po dvoboju z Gajdosovo dejala branilka naslova Serena Williams. "Malo je pihal veter in nasprotnica je z nekaj potezami pokazala svoje znanje in nudila dostojen odpor. Moram pa reči, da sem kar vesela, da je ta prvi dvoboj za mano," pa je po prvem krogu dejala Heninova. Šele v treh nizih pa sta zmagali Amelie Mauresmo in Jeleni Janković. Srbkinja je odpor avstralske najstnice Tamire Pazcek strla po dobrih treh urah igre. Dvoboj, ki se je končal z 2:6, 6:2 in 12:10, je bil 23 minut krajši od najdaljšega ženskega v zgodovini Odprtega prvenstva Avstralije."Pravzaprav sem kar molila," je po srečanju priznala Jankovićeva: "Prosim, Bog, pomagaj mi iz tega položaja. Res nisem želela domov in to me je potiskalo naprej." V 2. kolu bomo priča spopadu Rusinje Marije Šarapove (premagala je Hrvatico Jeleno Kostanič Tosič) in Američanke Lindsay Davenport (v uvodnem kolu je bila boljša od Italijanke Sare Errani).

V moški konkurenci se je Odprto prvenstvo Avstralije že končalo za devetopostavljenega Britanca Andyja Murrayja. V 1. kolu ga je s 7:5, 6:4, 0:6 in 7:6 premagal malo znani Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Od postavljenih igralcev je imel težave Španec Tommy Robredo, ki je Nemca Mischo Zvereva ugnal šele po štirih urah s 4:6, 2:6, 7:6, 6:4 in 7:5; ne pa Američan Andy Roddick, ki je v treh nizih premagal Čeha Lukasa Dlouhyja.

Kar nekaj dela pa je pri napredovanju v nadaljevanje tekmovanja imel drugi nosilec, Španec Rafael Nadal, ki je Srba Viktorja Troickega ugnal s 7:6 (3), 7:5 in 6:1. "Na trenutke sem se dobesedno mučil. Viktor je igral agresivno in zelo dobro serviral. Toda na srečo sem pomembne točke odigral bolje od njega," je po dvoboju dejal Nadal. Slednji je že v prvem kolu videl tudi predčasno slovo rojaka Carlosa Moye. Šestnajstega nosilca je s 7:6 (5), 6:7 (2), 7:5 in 6:4 izločil Avstrijec Stefan Koubek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.