Jaka in Erazem, dobrodošla!

Foto: Žurnal24 Gregory je bil letos že velikokrat vlečni voz zmajev. Bo temu tako tudi v četrte
Pred 13 tisoč gledalci bo v četrtek potekala tekma leta, obračun drugega dela košarkarske Evrolige med Unionom Olimpijo in aktualnim evropskim prvakom FC Regal Barcelono.
Oglej si celoten članek

Čeprav v ljubljanskem taboru pravijo, da bodo tekmo z eno najboljših zasedb v Evropi vzeli kot praznik košarke v Ljubljani oziroma nanjo gledajo kot na nagrado za odlične igre v prvem delu Evrolige, si po tihem vsekakor želijo vknjižiti nov velik skalp. Nenazadnje v dvorani Stožice v Evroligi še niso izgubili.

Kapetan Goran Jagodnik je na novinarski konferenci povedal: "Veseli me, da bodo Stožice znova polne. Tri domače tekme v drugem delu so po svoje nagrada za uvrstitev v Top 16, hkrati pa nova obveza do gledalcev. V prvi vrsti moramo uživati v teh predstavah, po drugi strani pa poskušati odigrati čim bolje, saj nam je zmaga v prvem krogu v Rimu odprla možnosti za nove vrhunske dosežke."

Barcelona je ekipa, ki igra veliko sistemov in ki ima veliko igralcev. Pogovarjal sem se s trenerji in strokovnjaki, ki so že igrali proti njej, in vsi vedo povedati, da je Barcelona še posebno nevarna po kakovosti posameznikov.
Jure Zdovc

O moči Barcelone ne gre izgubljati besed. Katalonci so v Evroligi do zdaj izgubili tri tekme (doma s Fenerbahčejem ter v gosteh pri Lyetuvos Rytas in Sieni), v prvem krogu Top 16 so nadigrali Maccabi, v španskem prvenstvu zasedajo prvo mesto z izkupičkom 15-3, na seznamu igralcev pa ima trener Xavi Pascual 14 vrhunskih igralcev, med njimi slovenska reprezentanta Erazma Lorbka in Jako Lakoviča. Ker so letos gostitelji zaključnega turnirja Evrolige, si še toliko bolj želijo eno od prvih dveh mest v skupini F, ki vodita v četrtfinale.

"Barcelona je ekipa, ki igra veliko sistemov in ki ima veliko igralcev. Pogovarjal sem se s trenerji in strokovnjaki, ki so že igrali proti njej, in vsi vedo povedati, da je Barcelona še posebno nevarna po kakovosti posameznikov. Tu zagotovo izstopajo Erazem, Anderson in Navarro, ki lahko kadarkoli sami tekmo obrnejo v svoj prid. Igrati bomo morali čim bolj agresivno, ne odstopiti od našega načina igre, predvsem pa moramo popraviti skok, ki nam je delal težave na zadnjih tekmah," pravi trener Jure Zdovc.

Union Olimpija in Barcelona se bosta v Stožicah srečali šestnajstič, z 9:6 v zmagah pa vodijo Katalonci, ki so dobili tudi zadnje štiri medsebojne tekme. Ljubljančani so najvišjo zmago dosegli leta 1998 v Tivoliju, ko je zasedba Zmaga Sagadina zmagala kar z 32 točkami razlike, Barcelona pa je bila dvakrat boljša za dvajset točk, visoko zmago pa je slavila tudi v Tivoliju v sezoni 2004/05 (69:83).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.