Jagr: "Ne želim biti parazit"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V letih, ko večina hokejistov razmišlja o odhodu v pokoj, se 39-letni legendarni češki hokejist Jaromir Jagr vrača v ligo NHL s ciljem, da osvoji še tretji Stanleyev pokal.
Oglej si celoten članek

Jaromir Jagr je konec junija podpisal enoletno pogodbo s Philadelphio Flyers v vrednosti 3,3 milijona ameriških dolarjev in dokončno potrdil povratek v ligo NHL. Jagr je bil tudi v igri za prestop k Pittsburgh Penguins, kjer je pri rosnih 18-letih davnega leta 1990 začel svojo NHL kariero, a se je na koncu raje odločil za "letalce". "aVerjetno se večina ljudi v tem trenutku sprašuje, če sploh lahko še igram hokej. Proti temu nimam nič. Nimam 21-let, da bi se dokazoval. Počakal bom in videl. Lahko obljubim naslednje: dal bom vse od sebe, da bi znova lahko zaigral na najvišjem nivoju," je dejal legendarni Čeh, ki bo v naslednji sezoni Philadelphii pomagal na poti do prve zmage v ligi NHL po letu 1975.

"Menim, da ima ta ekipa veliko možnosti za naslov. Zato sem jo tudi izbral. Bodo v Pittsburghu jezni? Povsem iskreno, o tem nisem niti razmišljal. Niti ne vidim razloga, zakaj bi se jezil. Kadar sem prišel na gostovanje v Pittsburgh, so mi vedno žvižgali, tako da niti ne vem, zakaj bi nekdo pričakoval, da se bom vrnil," je še dodal Jagr. Na vprašanje, zakaj ni pristal na dvoletni dogovor, ki mu ga je ponudil klub, je Jagr odgovoril: "Ne vem, koliko bom lahko koristil ekipi. Zaradi tega nisem želel podpisati za dve leti, da bi nato le sedel tukaj. Želim koristiti ekipi, ne da sem parazit." Zanimivo, da bo Jagr s 646 zadetki in 953 podajami najboljši med vsemi igralci v letošnji sezoni lige NHL.

"Vsa leta, ko je igral za Pittsburgh, New York Rangers in Washington, je bil Jaromir zvezda. Ko smo ugotovili, da imamo možnosti podpisati pogodbo z enim od najboljših hokejistov vseh časov, nismo veliko razmišljali," je o Jagru dejal trener Philadelphie Paul Holmgren, ki si zagotovo veliko obeta od izkušenega Čeha.

Jagr je v najmočnejši hokejski ligi na svetu nazadnje igral leta 2008, ko je branil barve New York Rangers. Kariero v ligi NHL je sicer začel leta 1990 pri Pittsburghu, kjer je ostal vse do leta 2001, ko je odšel v Washington. Leta 2003 se je pridružil Rangersom, v isti klub pa se je vrnil tudi leta 2005 po krajšem bivanju v Evropi zaradi stavke v ligi NHL. Oba svoja Stanleyeva pokala je osvojil s Pittsburghom (1991, 1992). V zadnjih treh sezonah je igral za ruski Avangard iz Omska. Jagr je velike uspehe dosegal tudi s Češko. Leta 1998 se je v Naganu dokopal do olimpijskega zlata, leta 2005 in 2010 pa se je veselil dveh naslovov svetovnega prvaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.