Izjemno! Na tak način bo nemški bundesligaš pomagal brezdomcem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Darmstadt bo navijačem ponudil možnost izkušnje brezdomstva na stadionu.
Oglej si celoten članek

Navijači nemškega prvoligaša Darmstadta bodo lahko v začetku oktobra med svoje izkušnje na stadionu dodali še eno, ki je v svetu nogometa precej redka. Klub je namreč ponudil možnost prenočitve na stadionu, izkupiček pa bo šel za dobrodelne namene za pomoč brezdomcem.

Darmstadt bo v okviru akcije, ki so jo poimenovali Spalnica na prostem (Open-Air-Schlafzimmer), navijačem 6. oktobra omogočil vstop na stadion in prenočevanje na objektu. Če bodo navijači s seboj prinesli lastne spalne vreče in podloge za spanje, bo doživetje stalo 49 evrov.

Imajo pa tudi možnost vstopnice za 98 evrov. V tem primeru bo v ceno všteta klubska spalna oprema, ki jo bodo pozneje podarili brezdomcem. Omeniti sicer velja, da ponudba prenočevanja na stadionu zajema celoten objekt, a ne dovoljuje spanja na nogometni zelenici.

Namen dogodka je, kot so pojasnili pri novincu v letošnji sezoni v nemški elitni ligi, svojim pristašem pred začetkom zime predstaviti težave tistih, ki nimajo strehe nad glavo. Na stadionu bodo pripravili tudi priložnostna predavanja o problematiki brezdomstva.

Kot so zapisali na spletni strani kluba, se bo dogodek začel ob 20. uri s predavanji, spalne vreče in podloge bodo razdelili dve uri zatem. Zjutraj bodo imeli udeleženci na voljo še skromen zajtrk na prostem. V klubu so še dodali, da se bodo lahko tisti, ki bi jih vendarle preveč zeblo ali pa bi se med prenočevanjem na prostem počutili slabo, umaknili na toplo v prostore na glavni tribuni.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.