Izjemni Kavčič jezen na sodnike

Foto: EPA Blaž Kavčič je izgubil proti Srbi Tipsareviću. (Foto: EPA)
Blaž Kavčič je v 2. kolu OP Avstralije po petih nizih klonil proti 10. nosilcu in 10. igralcu sveta. Najboljši ruski teniški igralec Mihail Južni je bil boljši s 6:3, 6:1, 5:7, 4:6 in 6:1.
Oglej si celoten članek

Blaž Kavčič se je od OP Avstralije v tenisu poslovil v 2. kolu, kar je izenačitev njegovega največjega uspeha na grand slam turnirjih. Lani je enako usodo, a proti Andyju Roddicku, doživel na OP Francije.

Katarina Srebotnik, ki je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke druga nosilka uvodnega letošnjega turnirja za veliki slam, OP Avstralije, je uspešno začela nastope v Melbournu. V prvem krogu je dvojica Srebotnik – Peschke gladko s 6:4 in 7:5 premagala novozelandsko-tajsko navezo Marina Erakovic – Tamarine Tanasugarn. V drugem krogu bosta Srebotnikova in Peschkejeva loparja prekrižali s češko dvojico Andrea Hlavačkova – Lucie Hradecka.

Kavčič, ki je na lestvici ATP uvrščen 88. mest za 10. igralcem sveta Mihailom Južnim, je slabo začel dvoboj in po uri in 10 minutah zaostajal že z 0:2 v nizih. 23-letni Ljubljančan, ki je letos že igral v četrtfinalu ATP turnirja v Indiji, se ni predal in v nadaljevanju uprizoril preobrat ter izenačil na 2:2 v nizih. V odločilnem petem nizu je bila pri rezultatu 2:1 za Rusa odločilna točka na servis Kavčiča. Ta je že imel prednost, a so sodniki ključno žogico videli v polju, Slovenec pa izven igrišča. Kavčič se je pritožil pri sodniku, a mu to tudi zaradi tega, ker igrišče ni bilo pokrito s sistemom sokoljega očesa, ni pomagalo. To ga je tako zmedlo, da do konca dvoboja ni več osvojil niti ene igre, Južni, sicer polfinalist zadnjega grand slama v New Yorku, pa je napredoval v 3. kolo.

Statistika dvoboja je na strani Južnija, ki je osvojil 23 točk več (156:133), serviral je tudi osem asov več (14:8), največja razlika pa je v winnerjih, kjer je bil Rus boljši kar s 75:35. Kavčič, ki je v dvoboju, ki je trajal tri ure in 39 minut, sicer storil sedem nevsiljenih napak manj (40:47), je kar sedemkrat izgubil servis, sam pa ga nasprotniku odvzel trikrat.

Kavčič se bo po velikem uspehu, saj se je moral v glavni del turnirja prebiti skozi tri kola kvalifikacij, po turnirju zavihtel na najvišje mesto na lestvici ATP, ki je bilo do zdaj 96 (22. marec 2010). Uvrščen bo okoli 85. mesta, kar bo nov mejnik slovenskega tenisa.

OP Avstralije, moški, 2. kolo
M. Južnji (Rus/10)
: B. Kavčič (Slo) 6:3, 6:1, 5:7, 4:6, 6:1.

Dvojice, ženske 1. kolo:
K. Srebotnik/K. Peschke (Slo/Češ/2)
: M. Erakovic/T. Tanasugarn (NZl/Taj) 6:4, 7:5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.