Izjemni Janowicz ''odpihnil'' še Simona

Foto: EPA Jerzy Janowicz Foto: EPA gilles simon Foto: EPA jerzy Janowicz Foto: EPA Jerzy Janowicz Foto: EPA Jerzy Janowicz Foto: EPA Jerzy Janowicz Foto: EPA gilles simon Foto: EPA jerzy Janowicz Foto: EPA gilles simon Foto: EPA david ferrer Foto: EPA michael llodra Foto: EPA david ferrer michael llodra Foto: EPA michael llodra Foto: EPA david ferrer
Poljska senzacija Jerzy Janowicz nadaljuje svoj izjemni zmagoviti pohod. 69. igralec sveta je v polfinalu s 6:4, 7:5 premagal domačega aduta Gillesa Simona in se prvič v karieri uvrstil v finale turnirja serije masters. Za prestižno lovoriko se bo pomeril z Davidom Ferrerjem.
Oglej si celoten članek

Jerzy Janowicz je prvi finalist zadnjega masters v letošnji sezoni, ki poteka v Parizu. V polfinalu je 21-letni Poljak s 6:4, 7:5 premagal 20. igralca sveta Gillesa Simona.
Foto: EPA jerzy Janowicz Janowicz si je zmago zagotovil z izjemnim začetnim udarcem, svojega nasprotnika pa je spravljal v obup z brutalnimi forehandi z osnovne črte. Bogat nabor udarcev je demonstriral še s pogostimi skrajšanimi žogicami, ki so kljub njegovi višini - visok je 203cm - spominjale na specialitete Novaka Đokovića. Zmago v prvem nizu si je zagotovil z brejkom v peti igri, v drugem pa je servis nasprotniku odvzel v enajsti in izkoristil drugo zaključno žogo na svoj začetni udarec.

Jerzy Janowicz še nikoli v karieri ni zaigral v finalu kateregakoli ATP turnirja, zato je njegov uspeh na mastersu v Parizu največje presenečenje v letošnji sezoni. Leto je začel z igranjem na turnirjih serije futures, medtem ko je na lestvici ATP zasedal šele 221. mesto. Na poti do finala v Parizu je premagal kar pet igralcev prve dvajseterice. V prvem kolu je presenetil Philippa Kohlschreiberja, v drugem Marina Čilića, nato šokiral Andyja Murraya, kljub izgubljenemu prvemu nizu je uspel ugnati tudi Janka Tipsarevića in vse skupaj zaokrožil z zmago nad Gillesom Simonom. Poljak, ki po lastnih besedah v zadnjih dneh ne jé in ne spi, se bo v finalu udaril z Davidom Ferrerjem, ki je s 7:5, 6:3 premagal Michaela Llodraja. V vsakem primeru se Janowiczu obeta velik skok na lestvici in zajetna finančna injekcija, saj so mu prav finance preprečile, da bi se udeležil letošnjega OP Avstralije.

David Ferrer bo v nedeljo še četrtič v karieri zaigral v finalu masters turnirja. Pred dvema letoma ga je v Rimu premagal Rafael Nadal, Ferrer pa je najboljšemu španskemu tenisaču moral priznati premoč tudi lani v Monte Carlu. Prav tako v sezoni 2011 je zaigral v finalu Šanghaja, kjer ga je ugnal Andy Murray. Pravijo, da gre v tretje rado, bo šel Ferrer v četrto?

ATP Masters, Pariz, polfinale:

Jerzy Janowicz (Pol) : Gilles Simon (Fra) 6:4, 7:5

David Ferrer (Špa/4) : Michael Llodra (Fra) 7:5, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.