Izjemen preobrat Rangersov v zadnji tretjini

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V severnoameriški hokejski ligi sta bili na sporedu dve srečanji; Edmonton je premagal Montreal s 3:0 in zabeležil četrto zaporedno zmago, New York Rangers pa so po zaostanku 0:3 v zadnji tretjini dosegli kar pet zadetkov in premagali Minnesoto s 5:4.
Oglej si celoten članek

Dobre novice prihajajo iz Philadelphie, kjer prvake iz Los Angelesa danes čaka nova preizkušnja. Na pot je odšel tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je zadnjo tekmo v Staples Centru končal predčasno zaradi udarca oziroma poškodbe ob naletu na ogrado. Na klubski strani sicer ne poročajo, ali bo Kopitar zaigral v Philadelphii, se pa strinjajo, da če je potoval z ekipo, ne gre za težjo poškodbo.

Divjaki popustili ob koncu

Eno najbolj razburljivih tekem v dosedanjem delu sezone so videli gledalci v Madison Square Gardnu. Po dveh tretjinah so gostje iz Minnesote popolnoma nadzorovali položaj na ledeni ploskvi; zabili so tri zadetke, četudi so znova slabo izkoriščali prednost igralca več. V dosedanjih 24 "power playih" niso dosegli niti enega zadetka, tudi tokrat pa niso izkoristili dejstva, da so morali Rangers v prvih dveh tretjinah 15 minut igrati brez enega člana.

V zadnjem delu se je vse spremenilo. Gostje so prenehali z agresivno igro, gostitelji pa so pritisnili na vse ali nič. Najprej so znižali na 3:2, nato so gostje znova povedli z dvema zadetkoma prednosti, v 57. minuti pa je sledil popoln preobrat. V dobrih 30 sekundah so Rangers dosegli dva zadetka in odnesli poln izkupiček.

Veliko lažje delo so imeli hokejisti Edmontona, ki so v vsaki tretjini dosegli po en zadetek. Po uvodnih petih tekmah brez zmage je to zanje četrti zaporedni uspeh.

Liga NHL:

New York Rangers : Minnesota Wild 5:4
Edmonton Oilers : Montreal Canadiens 3:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.