Izjemen nastop Urške Žigart

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Urška Žigart četrta na ženski različici dirke po Emiliji.
Oglej si celoten članek

Slovenska kolesarka Urška Žigart (Liv AlUla Jayco) je na ženski različici dirke po Emiliji zasedla četrto mesto. Na trasi od Vignole do vrha klanca San Luca (113,8 km) je za zmagovalko domačinko Eliso Longo Borghini zaostala 16 sekund.

Tudi ženska preizkušnja je podobno kot moška potekala v deževnem in hladnem vremenu. Kolesarke so morale opraviti s pol krajšo traso ter z dvema prečkanjema slovitega klanca San Luca nad Bologno.

Na mokrih cestah in razgibani trasi se je dobro znašla tudi Urška Žigart, za katero je to eden najbolj odmevnih izidov v sezoni.

Letos je bila 12. v generalni razvrstitvi dirke po Italiji, deveta je bila v skupnem seštevku dirke po Švici, obenem pa je postala državna prvakinja tako na cestni dirki kot v vožnji na čas.

Pred 27-letnico, sicer tudi zaročenko Tadeja Pogačarja, ki je prepričljivo dobil moško različico Emilije, so ciljno črto prečkale le zmagovalka Longo Borghini (Lidl-Trek) ter dve Francoziji, Evita Muzic (FDJ-Suez) in Juliette Labous (DSM-firmenich PostNL), ki sta zaostali devet sekund.

Na dirki je nastopilo še nekaj Slovenk. Nika Bobnar je bila v dresu ekipe svetovnega kolesarskega centra pod okriljem Ucija 54. (+4:36), Urša Pintar, Špela Colnar (obe BTC City Ljubljana Zhiraf Ambedo) in Špela Kern (Cofidis) pa so odstopile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:58 5. Oktober 2024.

    Našim 🚴🚴🚵 se je čisto odpeljalo..Bravo, bravo..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.