Izgubil tudi Slovan

Foto: Žurnal24 Poraz Slovana v Beogradu je zaokrožil črn slovenski vikend v ligi NLB.
17. kolo lige NLB ni bilo naklonjeno slovenskim klubom. Helios je v domači dvorani moral priznati premoč Splitu, Union Olimpija je bila brez moči na gostovanju pri Hemofarmu, Slovan pa je izgubil pri vodilnemu Partizanu.
Oglej si celoten članek
 

Liga NLB, 17. kolo

Cibona : Vojvodina 68:78
C. Zvezda
: Budućnost 115:114*
Hemofarm : U. Olimpija 94:89
Zadar
: Široki 76:62
Helios : Split 85:91
FMP : Zagreb 72:75
Partizan
: Slovan 87:74
* po podaljšku

V dvorani Pionir senzacije ni bilo, vodilni Partizan je s pol moči ugnal predzadnji Geoplin Slovan . Okrepljeni gosti (z Jokičem in Petrovom) so se Beograjčanom, ki so v 17 kolih le enkrat izgubili, dobro upirali. A treba je vedeti, da so gostitelji ves čas nadzorovali potek igre in ko je bilo potrebno, dodali nekaj plina, tako da njihova zmaga ni bila niti za trenutek ogrožena. Čeprav so gosti dvakrat vodili s točko razlike. Na začetku je bilo videti, da bo Partizan goste "odpihnil" z igrišča. V četrti minuti je že vodil s 14:6, toda Ljubljančani se niso prestrašili in v deseti minuti po zadetih prostih metih Veselyja celo povedli z 19:18. Tudi druga četrtina je imela podoben potek. Partizan je v uvodni minuti spet prišel do vodstva 25:20, ki ga je po trojkah Clemonsa in Novaka za trenutek izgubil, nato spet dodal plin (38:33), pa ga spet odvzel (41:38). Drugi polčas se je začel z delnim izidom 6:0, v 25. minuti je bilo 55:43, nekaj trenutkov pozneje pa 58:46. Toda spet so prišle minute Slovana, ki je z delnim izidom 11:1 na zadnji odmor odšel le z dvema točkama zaostanka. Srbi so uvideli, da je vrag odnesel šalo, po tradiciji so vodstvo takoj povišali (67:58, 80:64) in ga tokrat brez stresov tudi zadržali. V naslednjem kolu bo G. Slovan gostoval pri Zagrebu, Partizan pa bo gostil Helios.

Zoran Martič je s Heliosom na dnu lige NLB. © ABA League

 
Košarkarji Heliosa so v 17. kolu lige NLB doma gostili ekipo Splita . Split si je že v začetku srečanja priigral nekaj točk prednosti, ki so jih gostujoči košarkarji ohranili skoraj do zaključka prve četrtine, ko je domačim vendarle uspelo izenačiti, s trojko Mihe Zalokarja pa so prvi del tudi dobili. Po nekaj izenačenih minutah so Domžalčani do polčasa ušli na sedem točk, drugi del tekme pa začeli enako napadalno. V 26. minuti so tako vodili že za 12 točk, kar pa nikakor še ni bilo dovolj za slavje. Gostje se namreč niso predali, zaostanek pa so do začetka zadnjega dela tekme že nekoliko znižali, v 32. minuti srečanja pa tudi izenačili. Minuto pred koncem je bilo še 84:84, nato pa so gostje s trojko Marlona Garnetta ter ob slabem izvajanju prostih metov na strani domačih vendarle prišli do zmage nad slovenskimi prvaki. Najboljši strelec v domači vrsti je bil Domen Žerak z 18 točkami in 15 skoki, Robert Troha je prispeval 17 točk, Aleksej Laškevič pa 15. Pri gostih je bil izjemno razpoložen Garnett, ki je bil s 34 točkami najboljši strelec na tekmi, zadel pa je tudi sedem trojk v desetih poskusih.


Košarkarji Uniona Olimpije so na gostovanju izgubili s Hemofarmom. © ABA League

 
S porazom se morajo v 17. kolu sprijazniti tudi košarkarji Union Olimpije . Tekmo s Hemofarmom so sicer začeli dobro, nato pa so si gostje do konca prve četrtine priigrali nekaj točk prednosti, ki so jih obdržali do konca. Kljub ves čas majhni razliki je Hemofarm zanesljivo prišel do nove zmage v ligi NLB. V tretji četrtini so se zmaji sicer približali na štiri točke zaostanka, v 35. minuti pa s trojkama Jasmina Hukića na tri točke, je zaključek tekme vendarle pripadel domačim, ki so v 37. minuti s trojko Pavkovića spet skočili na plus 12. Olimpija je s prostimi meti Mauricea Baileya (zadel jih je sedem v osmih poskusih) lahko le nekoliko znižali končni rezultat. Bailey je bil z 22 točkami tudi najboljši strelec pri Olimpiji, pri kateri se je pod košem izkazal Chris Booker (devet skokov). Pri Hemofarmu je 26 točk dal Rawle Marshall .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.