Izbranka Jana Oblaka v odlični formi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Olga Danilović po Ljubljani kot prerojena.
Oglej si celoten članek

Srbska teniška igralka Olga Danilović je po nastopu sredi septembra na turnirju WTA 125 v Ljubljani v izvrstni formi. V nedeljo bo tako nastopila v drugem finalu zaporedoma. V Guangzhouju na Kitajskem bo skušala proti Američanki Carolini Dolehide osvojiti drugi turnir WTA v karieri po Moskvi 2018.

To bo za 23-letno Danilović, sicer srčno izbranko slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka, tretji finale na turnirjih WTA. Pred 14 dnevi je osvojila turnir ITF na Gran Canarii, kar pomeni, da je trenutno v nizu devetih zmag. Polfinale v Guangzhouju je dobila, potem ko je njena tekmica, prva nosilka turnirja, Čehinja Katerina Siniakova, v tretjem nizu pri 3:4 predala partijo zaradi poškodbe.

Olga Danilović, ki je v Tivoliju izpadla v polfinalu, nato pa je izgubila le še en dvoboj konec septembra v Romuniji, si je z uvrstitvijo v finale že zagotovila rekordno visoko uvrstitev na lestvici WTA. Pred turnirjem je bila na 86. mestu, s točkami za finale pa se ji obeta uvrstitev okoli 64. mesta.

Foto: Profimedia Olga Danilović

Njena tekmica v finalu bo tri leta starejša Američanka Caroline Dolehide, 101. igralka na svetu med posameznicami in 15. v dvojicah, ki je v Guangzhouju igrala v kvalifikacijah. To bo njen drugi finale v karieri po Guadalajari 2023. V polfinalu je z 11:9 v podaljšani igri tretjega niza premagala Italijanko Lucio Bronzetti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.