Iz reprezentance sporočili najnovejše novice o statusu Mateja Mohoriča

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ali bo Matej Mohorič po padcu na makadamu v Gironi lahko nastopil prihodnji vikend na svetovnem prvenstvu?
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Matej Mohorič bi ta konec tedna moral nastopiti na makadamski dirki svetovne serije v Gironi, a je po padcu na ogledu proge nastop odpovedal in se vrnil domov, kjer celi poškodbe in še vedno računa na nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnji vikend v Zürichu.

Tik pred SP Mohorič grdo padel na ogledu proge v Španiji

Selektor slovenskih kolesarjev Uroš Murn je medtem že potrdil, da ga zaenkrat ohranja v svojih načrtih za cestno dirko svetovnega prvenstva v Švici. "Mohoričev status je zaenkrat takšen, kot je bil pred to novico. Doživel je padec in manjšo poškodbo, a je treba še počakati dan ali dva, da se vidi, kaj to pomeni," je že v petek, nemudoma po novici o Mohoričevi nesreči, sporočil slovenski selektor.

Devetindvajsetletni kolesar je bil namreč načrtovan kot del osemčlanske slovenske moške reprezentance za cestno SP, ki se bo začelo konec tega tedna, selektor Murn pa bi nanj računal za cestno dirko v nedeljo, 29. septembra, na kateri bi opravljal vlogo pomočnika Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču, s katerima je Slovenija glavni favorit za mavričasto majico svetovnega prvaka.

Foto: Profimedia Matej Mohorič

Slovenska reprezentanca ima sicer vse do srede čas, da določi končno postavo za cestno dirko. Če Mohorič ne bi bil na voljo, bi lahko Murn vpoklical rezervo. A je slovenski selektor nato v soboto potrdil, da poškodba Mohoriču najverjetneje ne bo preprečila nastopa. "Včeraj (petek; op. p.) sem govoril z Matejem. Povedal mi je, da potrebuje nekaj dni, da se pozdravi, a da bo načeloma pripravljen za svetovno prvenstvo."

"Z Matejem smo v stiku, dobil je nekaj šivov, vprašanje je, kako se bo vse skupaj celilo, to je edina bojazen. V naslednjih dneh bomo spremljali stanje, Matej pa nikakor ni odpovedal nastopa na svetovnem prvenstvu," pa je zadnje novice o statusu našega kolesarja sporočil Domen Žigante, predstavnik za javnost Kolesarske zveze Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:22 21. September 2024.

    Bo vsaj spočit.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.