Iz elite med četrtoligaše

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pred božičem je doživela epilog zgodba španskega nogometnega napadalca Miguela Pereza Coste, bolj znanega z vzdevkom Michu. Gre za klavrn konec pravljice, ki se je zaradi poškodb spremenila v moro.
Oglej si celoten članek

Zdaj 29-letni napadalni vezist oziroma napadalec je nogometno kariero začel v vrstah domačega kraljevega kluba iz Asturije Reala Ovieda, nato je bil član Celte in Raya Vallecana, preden se je julija 2012 preselil na Otok v valižanski klub Swansea City, kjer se je njegova kariera dobesedno razcvetela. Ob koncu sezone 2012/13, v kateri so Valižani prvič osvojili angleški ligaški pokal, je bil Michu razglašen za najboljšega nogometaša kluba. Skupno je zabil 22 golov, 18 od tega v angleškem prvenstvu.

Zanimanje zanj so pokazali veliki angleški klubi, tudi Arsenal, vmes je dočakal tudi edini vpoklic v špansko reprezentanco v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo oktobra 2013 proti Belorusiji. Kljub zanimanju je ostal v Swanseaju, kjer pa je v sezoni 2013/14 njegova zvezda začela bledeti.

Sedemnajstega julija 2014 je sledila selitev na Apeninski polotok k Napoliju, kot posojeni igralec z možnostjo odkupa, kjer pa zaradi nadaljevanja težav s poškodbami ni igral, zbral je le tri nastope brez zadetka. Italijani se niso odločili za odkup, po enem letu se je tako vrnil v valižanski klub, kjer pa je ostal na stranskem tiru, vse do novembrske prekinitve pogodbe.

Španec se je tako lahko vrnil domov v Španijo, kjer se je pridružil amaterskemu klubu španske četrte lige Langreu, ki ga vodi njegov brat Hernan Perez.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.