Ivanovićeva že zaključila v Parizu

Foto: Žurnal24 Ana Ivanović Foto: Žurnal24 Johanna Larsson Foto: Žurnal24 Ana Ivanović Foto: Žurnal24 Ana Ivanović Foto: Žurnal24 Johanna Larsson Foto: Žurnal24 Johanna Larsson Foto: Žurnal24 Johanna Larsson Foto: Žurnal24 Ana Ivanović Foto: Žurnal24 Ana Ivanović Foto: Žurnal24 Li Na Foto: Žurnal24 Marija Šarapova Foto: Žurnal24 Marija Šarapova Foto: Žurnal24 Marija Šarapova Foto: Žurnal24 Marija Šarapova Foto: Žurnal24 Barbora Zahlavova Foto: Žurnal24 Barbora Zahlavova Foto: Žurnal24 Mirjana Lučić Foto: Žurnal24 Li Na
Nekdanja zmagovalka OP Francije v tenisu Srbkinja Ana Ivanović je v prvem kolu zaključila z nastopi na Roland Garrosu. V treh nizih je izgubila s Švedinjo Johanno Larsson.
Oglej si celoten članek

Nekdanja številka ena svetovnega ženskega tenisa Srbkinja Ana Ivanović je v prvem kolu teniškega grand slama Roland Garros morala priznati premoč Johanni Larsson. Mlada Švedinja je slavila v treh nizih s 7:6, 0:6 in 6:2. Ivanovićeva, 20. nosilka, je imela veliko težav s forehandi 64. igralke z ženske jakostne lestvice WTA, težave pa ji je delalo tudi zapestje, ki si ga je poškodovala pred tednom dni na turnirju v Strasbourgu.

Ivanovićeva, ki je prvi niz izgubila v podaljšani igri, v drugem nizu, ki ga je dobila s 6:0, Švedinje ni prestrašila. Slednja je odločilni niz ob podpori številnih neizsiljenih napak nasprotnice dobila s 6:2.

Težave za finalistko OP Avstralije
Veliko težav na poti do zmage je imela šesta nosilka Kitajka Li Na, ki je po dobljenem prvem nizu s 6:3 v drugem vodila že s 5:2, a je Čehinja Barbora Zahlavova čudežno zaigrala veliko bolje in drugi niz dobila v podaljšani igri. V odločilnem nizu se je Kitajka, sicer finalistka prvega grand slama sezone OP Avstralije, zbrala in ga dobila s 6:3.

Šarapova povozila Hrvatico
Vroča favoritinja za končno zmago, sedma nosilka Rusinja Marija Šarapova, ni imela nikakršnih težav s Hrvatico Mirjano Lučić in zmagala s 6:3 in 6:0. Nekdaj velik up hrvaškega tenisa se je dobro upiral le do rezultata 3:3, potem pa je zaročenka slovenskega košarkarja Saše Vujačića dobila nadaljnjih devet iger in gladko napredovala v drugi krog. Brez težav je zmagala druga nosilka Belgijka Kim Clijsters, ki je Belorusinji Anastaziji Jakimovi oddala pet iger.

Hercogova med dvojicami obstala v prvem krogu
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je od turnirja dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu poslovila že v uvodnem nastopu. V paru z Romunko Simono Halep sta morali priznati premoč češko-avstralski navezi Zakopalova/Gajdosova, ki je slavila s 6:4 v odločilnem tretjem nizu. Hercogova se bo lahko zdaj posvetila nastopom med posameznicami, kjer jo v sredo čaka nastop v drugem krogu proti Kitajki Shuai Peng.

OP Francije, WTA, 1. kolo, izidi:
M. Šarapova (RUS, 7) : M. Lučić (HRV) 6:3, 6:0;
J. Gajdosova (AVS, 24)
: V. Razzano (FRA) 6:3, 6:1;
C. Garcia (FRA)
: Z. Ondraškova (ČEŠ) 6:3, 6:4;
L. Na (KIT, 6)
: B. Z. Strycova (ČEŠ) 6:3, 6:7(6), 6:3;
S. Solar-Espinosa
(ŠPA) : J. Vesnina (RUS) 4:6, 6:3, 6:4;
A. Morita (JAP)
: K. Mladenović (FRA) 2:6, 6:4, 7:5;
J. Makarova (RUS)
: R. Oprandi (ITA) 6:4, 3:6, 6:0;
A. M. Garrigues (ŠPA)
: C. Dentoni (ITA) 7:5, 7:5;
J. Larsson (ŠVE)
: A. Ivanović (SRB) 7:6(3), 0:6, 6:2;
Y. Wickmayer (BEL)
: M. Niculescu (ROM) 6:0, 6:3;
V. King (ZDA)
: D. Cibulkova (SLK) 6:7(10), 6:3, 6:2;
V. Azarenka (BLR, 4)
: A. Hlavačkova (ČEŠ) 6:3, 6:3;
L. Hradecka (ČEŠ)
: A. Sevastova (LAT) 6:3, 5:7, 6:1;
A. Dulgheru (ROM, 27)
: L. Pous (ŠPA) 6:3, 6:4;
E. Baltacha (VB)
: S. Stephens (ZDA) 7:5, 6:2;
A. Rus (NIZ)
: M. Erakovic (NZL) 2:6, 6:4, 6:4;
K. Clijsters (BEL, 2)
: A. Jakimova (BLR) 6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.