Italijani so se pritožili in uspeli, a to ustreza tudi Slovencu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Toni Vodišek s še večjo prednostjo do tretjega.
Oglej si celoten članek

Na olimpijskih igrah v Franciji je prišlo do zamenjave na tretjem mestu v formuli kite, v kateri po sedmih regatah v morju pred Marseillom vodi Koprčan Toni Vodišek. Italijanska ekipa se je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA uspešno pritožila nad manevrom Avstrijca Valentina Bontusa v 6. regati in Avstrijec je nazadoval na skupno 4. mesto.

Bontus je bil sicer v omenjenem plovu peti, a je po diskvalifikaciji dobil najvišje možno število točk ter ima v skupnem seštevku sedaj 20 točk. Toliko jih je zbral tudi Italijan Riccardo Pianosi, a je letošnji svetovni in evropski podprvak sedaj tretji, saj je zabeležil boljšo uvrstitev v zadnji izpeljani regati.

Vodišek je po sedmih regatah zbral 12 točk, drugi je 17-letni Singapurec Maximilian Maeder, dvakratni zaporedni svetovni prvak ima 15 točk in tako tri točke zaostanka, Pianosi in Bontus pa zdaj zaostajata za osem točk.

V Marseillu so poizkušali izpeljati osmo regato, a so jo zaradi slabih vetrovnih razmer prekinili. Tekmovalci so se vrnili na kopno. 

Foto: Profimedia Toni Vodišek

Zmagovalec in drugouvrščeni v skupnem seštevku po današnjih zadnjih regatah se bosta neposredno uvrstila v finale. Preostali kajtarji od tretjega do desetega mesta po rednem delu in sedmih regatah se bodo uvrstili v polfinale. 

V finalu najboljši iz rednega dela starta z že vpisanima dvema zmagama, drugi z eno. Za zlato odličje so potrebne tri zmage, prvemu po rednem delu tako zadošča že ena finalna zmaga, drugemu dve, tekmovalcema, ki sta se v finale prebila iz polfinala, pa tri. Finale tako lahko šteje najmanj eno regato, največ pa šest.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.