Italija bi znova poskusila s kandidaturo

Foto: Žurnal24 Bodo italijanski nogometaši leta 2016 igrali na domačem EP?
Nogometni delavci v Italiji resno razmišljajo, da bi Apeninski polotok kandidiral za izvedbo evropskega nogometnega prvenstva leta 2016. To naj bi bila edina možnost za modernizacijo stadionov.
Oglej si celoten članek

Nogometni delavci v Italiji resno razmišljajo, da bi Apeninski polotok kandidiral za izvedbo evropskega nogometnega prvenstva leta 2016. "Smo država z izjemno nogometno tradicijo. Spet moramo poskusiti s kandidaturo," je italijanskim medijem povedal nekdanji predsednik tamkajšnje nogometne zveze Franco Carrara. Italijani so se sicer potegovali že za organizacijo evropskega prvenstva leta 2012, a ga je Evropska nogometna zveza zaupala skupni kandidaturi Poljske in Ukrajine. Razočaranje v Italiji je bilo takrat veliko. Nogometni prvenstvo si zelo želijo tudi italijanski mediji, saj novinarji menijo, da je to edina možnost za modernizacijo stadionov, ki so jih zadnjič prenavljali za nogometno svetovno prvenstvo 1990, torej pred skoraj 20 leti. Mediji zato napovedujejo, da bodo kandidaturo ob zvezi podprli tudi predstavniki italijanske lige na čelu z Antoniom Matarresejem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.