Indijanci do izenačenja po toči zadetkov

Foto: Reuters chicago blackhawks Foto: Reuters chicago blackhawks Foto: Reuters (Boston Bruins - Chicago Blackhawks) Foto: Reuters (Boston Bruins - Chicago Blackhawks) Foto: Reuters (Boston Bruins - Chicago Blackhawks) Foto: Reuters (Boston Bruins - Chicago Blackhawks) Foto: Reuters (Boston Bruins - Chicago Blackhawks) Foto: Reuters (Boston Bruins - Chicago Blackhawks) Foto: Reuters (Boston Bruins - Chicago Blackhawks) Foto: Reuters (Boston Bruins - Chicago Blackhawks) Foto: Reuters (Boston Bruins - Chicago Blackhawks)
Hokejisti Chicago Blackhawks so v četrti tekmi finala lige NHL po podaljšku premagali Boston Bruins (6:5) in izid v zmagah izenačili na 2:2.
Oglej si celoten članek

Hokejska ekipa Chicago Blackhawks je v noči na četrtek izenačila izid končnice finala Stanleyjevega pokala lige NHL. V podaljšku tekme z Boston Bruins so hokejisti Chicaga sinoči s 6:5 premagali gostitelje in izid poravnali na 2:2. Peta tekma bo na sporedu v noči na nedeljo, gostil jo bo Chicago.

Mož odločitve na sinočnji tekmi je bil branilec Chicaga Brent Seabrook, ki je zadel v 10. minuti podaljška. Zmaga Chicaga je prekinila zmagoviti niz Bostona na domačem ledu.

Hokejist Chicaga Michal Handzus je zadel prvi, v sedmi minuti je goste popeljal v vodstvo za 1:0, Rich Peverley je izenačil pet minut pred koncem prve tretjine. Chicago je povedel s 3:1 z goloma Jonathana Toewsa in Patricka Kana, nato pa je preko Milana Lucica odgovoril Boston. Chicago je v drugi tretjini povedel še preko Marcusa Krugerja, Boston pa je za 4:3 odgovoril z golom Patrica Bergerona. Slednji je zadel še dve minuti pred koncem rednega dela in tekmo popeljal v podaljšek, kjer je bil uspešen Sharp.

"Občutek po tej zmagi je lep, to je bila pomembna tekma. Nikoli nismo dvomili v našo ekipo, vedeli smo, da se lahko vrnemo v tekmovanje. Moštvo je prestalo že veliko," je po tekmi dejal hokejist Chicaga Patrick Sharp. "Samo skušal sem spraviti plošček v mrežo. Imel sem priložnost in nekako se mi je posrečilo," pa je po tekmi dejal strelec zmagovitega gola Seabrook.

Liga NHL, finale, četrta tekma:

Boston Bruins : Chicago Blackhawks 5:6* (1:1, 2:3, 2:1, 0:1) /2:2/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štirih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.