Ilka bo morala spremeniti načrte

Foto: Epa
Foto: Epa
V St. Antonu imajo težave pri pripravi prog za sobotni in nedeljski smuk in superveleslalom.
Oglej si celoten članek

Četrtkov uvodni trening smuka so zaradi prevelikih količin novozapadlega snega prireditelji v St. Antonu že odpovedali.

Načrt Lindsey jo želi zagosti Ilki

Udeležbo na tekmah v Avstriji, kjer bo glavna slovenska adutinja Ilka Štuhec, je prek Instagrama potrdila tudi Američanka Lindsey Vonn in s tem napovedala nadaljevanje boja za rekordni niz zmag v svetovnem pokalu. 

Doslej je Vonnova zmagala na 82 tekmah, rekorder Ingemar Stenmark iz Švedske jih ima 86. Njene načrte pa lahko prekriža vreme, saj obilno sneženje povzroča prirediteljem tekem v Alpah, tudi v St. Antonu, oblilo težav pri pripravah prog. Prvi trening smuka na progi Karl-Schranz bo tako zaradi odpovedi dan prej šele v petek.

Vremenske napovedi za sobotno tekmo svetovnega pokala alpskih smučark v St. Antonu so ugodne, kritična pa naj bi bila nedelja, avstrijska tiskovna agencija APA povzema napovedi državne meteorološke službe.

Po obilnem sneženju v četrtek, ko naj bi na Tirolskem zapadlo okrog 30 centimetrov snega, se bodo po napovedih padavine v petek in tudi v soboto, ko je predviden smuk, umirile. Padavine se bodo po napovedih ponovno okrepile v nedeljo, ko naj bi bil na sporedu superveleslalom.

Tekme svetovnega pokala v St. Antonu bodo prve v hitrih disciplinah od zmage Ilke Štuhec v smuku in superveleslalomu v Val Gardeni 18. in 19. decembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.