Humar preplezal južno steno Anapurne

Foto: Žurnal24 Tomaž Humar s pilotoma pakistanske vojske po srečni rešitvi iz stene Nanga Parba
Slovenski alpinist Tomaž Humar je v zanj značilnem solovzponu preplezal južno steno Anapurne in še enkrat stopil na 8091 metrov visoko goro, na kateri je bil že leta 1995.
Oglej si celoten članek

Kamniški alpinist je pod vznožjem gore en mesec čakal na ugodno vreme in s preplezano prvenstveno smerjo dokazal, da je še vedno v vrhu svetovnega alpinizma.

Tomaž Humar je tokrat nastopil brez medijskega pompa, povsem drugače kot pred dvema letoma, ko ga je iz stene Nanga Parbata (8125 m) rešil pakistanski helikopter. O tokratnem vzponu ni informacij niti na Humarjevi spletni strani.

"Očitno postaja zrelejši. Medijski linč se ga je dotaknil. Odprave ni obešal na veliki zvon. Celo ko je odhajal, ni točno povedal, kaj namerava. Preseneča me, da je izbral Anapurno. V tistem območju je ogromno zanimivih vrhov. Zdaj seveda z zanimanjem čakamo na vse podatke," je povedal Viki Grošelj, ki je splezal že na deset osemtisočakov, vendar na vrhu Anapurne nikoli ni stal, je pa bil spomladi 1995 del Humarjeve odprave na to nevarno goro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.