Hudler razveselil Muršaka & Co.

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jan Muršak tokrat ni zaigral za Detroit Red Wings, ki so po streljanju kazenskih strelov z 2:1 odpravili Florido Panthers. Pod odločilni zadetek se je podpisal Jiri Hudler.
Oglej si celoten članek

Moštvo slovenskega hokejista Jana Muršaka, Detroit Red Wings, je v noči na ponedeljek po streljanju kazenskih strelov na domačem ledu premagalo Florido Panthers z 2:1. Odločilni gol pri kazenskih strelih je zabil Jiri Hudler, Muršaka pa tokrat ni bilo v moštvu Detroita.

Detroit si je na zahodu že priigral končnico, medtem ko se Florida na vzhodu za zadnji dve mesti bori skupaj z Buffalom in Washingtonom. Je pa v dobrem položaju, saj ima tri tekme pred koncem sezone pet točk prednosti pred Buffalom.

Philadelphia je slavila v Pittsburghu s 6:4, kaj lahko se zgodi, da se bosta tekmeca srečala tudi v prvem krogu končnice. Strasti so bile že na tej tekmi dodobra razgrete, v zadnji tretjini je prišlo tudi do pretepa, celo trenerja obeh moštev sta kričala eden na drugega. Z dvema goloma je bil sicer junak tekme Jakub Voraček, vratar Philadelphie Sergej Bobrovski pa je ustavil kar 43 strelov.

"Proti njim bomo igrali v končnici. Pomembno je, da smo izvedeli, da bodo tudi oni igrali trdo. Zna biti kar zabaven obračun," se je po tekmi malce v smehu na nove obračune s pingvini ozrl zvezdnik Philadelphie Claude Giroux, ki se je tudi tokrat vpisal med strelce z golom in dvema podajama.

Ottawa je s 5:1 v gosteh odpravila New York Islanders, Kyle Turris je dosegel dva gola in zbral dve podaji. New York Rangers so doma izgubili proti Bostonu z 1:2. Branilci naslova so si s tem zagotovili prvo mesto severozahodne skupine. Minnesota je po kazenskih strelih s 5:4 slavila v Chicagu, Edmonton pa je z 2:1 zmagal v Anaheimu. Ti ekipi nimata več možnosti za končnico.

Na vzhodu so si nastop v končnici doslej zagotovili New York Rangers, Pittsburgh, Philadelphia, New Jersey, Boston in Ottawa, v zahodni konferenci pa St. Louis, Detroit, Nashville, Chicago in Vancouver.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 4:6
New York Islanders : Ottawa Senators 1:5
Detroit Red Wings : Florida Panthers 2:1 (kazenski streli)
New York Rangers : Boston Bruins 1:2
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 4:5 (kazenski streli)
Anaheim Ducks : Edmonton Oilers 1:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.