Poškodba dvakratne svetovne in olimpijske prvakinje

Foto: EPA Carina Vogt
Ena izmed najuspešnejših skakalk bo morala izpustiti celotno sezono.
Oglej si celoten članek

Prva olimpijska zmagovalka v smučarskih skokih Nemka Carina Vogt bo po poškodbi kolena med pripravami v Avstriji prisiljena izpustiti novo sezono svetovnega pokala. Sedemindvajsetletnica je pri doskoku strgala vez v desnem kolenu in je sezona zanjo že končana.

Dvakratna svetovna prvakinja v letih 2015 in 2017 v posamični konkurenci ter prva olimpijska prvakinja iz Sočija 2014 je na socialnem omrežju sporočila, da je na ponedeljkovem treningu v Stamsu pri doskoku začutila bolečino in je nato padla. Pregled v Münchnu je potrdil najbolj črni scenarij, da si je pri doskoku strgala križno vez, kar pomeni, da v sezoni 2019/20 ne bo skakala.

Nemška skakalka je v svetovnem pokalu štirikrat zmagala. Letos na Ljubnem, ko so bile Slovenke druge, je bila del zmagovite nemške ekipe, z nemško ekipo je slavila tudi na moštveni preizkušnji v Zau. Leta 2015 je konkurenco premagala na posamičnih preizkušnjah v Hinzenbachu in Zau.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.