Hud udarec za smukača, grozi mu predčasen konec kariere

Foto: Profimedia
Nemški alpski smučar Andreas Sander, ki je na svetovnem prvenstvu leta 2021 osvojil srebrno kolajno v smuku, je v sredo sporočil, da so mu zdravniki diagnosticirali mitohondrijsko disfunkcijo, zaradi katere bo za nedoločen čas odsoten s tekem.
Oglej si celoten članek

35-letnik je že odpovedal decembrski prvi vikend hitrih disciplin svetovnega pokala v Beaver Creeku, dejal pa je, da ni povsem jasno, kdaj in ali bo sploh še tekmoval, poroča dpa. Mitohondriji preskrbujejo organizem z energijo za najrazličnejše procese, kot so dihanje, bitje srca, prebava ...

"Zadnje mesece nisem mogel trenirati, zdravniki menijo, da je disfunkcija lahko posledica različnih okužb v zadnjih letih. Zdaj hodim na sprehode, še med njimi pa moram počivati, ker je telo tako utrujeno," je povedal in dodal, da ima tudi težave z zbranostjo.

Sander je presenetljivo osvojil srebro na SP 2021 v Cortini d'Ampezzo, za stotinko sekunde je zaostal za avstrijskim zmagovalcem Vincentom Kriechmayrjem. Ima tudi po ene stopničke svetovnega pokala v smuku in superveleslalomu.

Glavni trener moške ekipe Christian Schwaiger je Sanderjevo bolezen in odsotnost označil kot veliko nočno moro, saj je to le še dodatek k dolgemu seznamu odsotnih pred začetkom svetovnega pokala konec tedna z veleslalomskimi tekmami v Söldnu v Avstriji.

Svetovni prvak v paralelni disciplini Alexander Schmid prav tako trpi zaradi izčrpanosti, Simon Jocher je poleti utrpel hernijo diska, slalomist Stefan Luitz si je zlomil roko, novinec Nickco Palamaras pa bo več mesecev odsoten zaradi hude poškodbe kolena.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.