Hud udarec za Norvežane, eden najboljših izpušča celotno sezono

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Aleksander Aamodt Kilde bo zaradi zapletov po okrevanju po hudi poškodbi izpustil celotno sezono 2024/25. Odsotnost je sporočil kar sam, in sicer z videoposnetkom na družbenih omrežjih.
Oglej si celoten članek

Aleksander Aamodt Kilde, zaročenec ene najboljših smučark vseh časov Mikaele Shiffrin, bo zaradi infekcije v rami moral izpustiti celotno prihajajočo sezono, je Norvežan potrdil na družbenih omrežjih. "Zadnjih nekaj mesecev je bilo zahtevnih, tako fizično kot psihično. Stvari so se do junija odvijale dobro, tako z nogama kot z ramo. Do junija sem videl luč na koncu tunela, nato so se pojavile čudne stvari julija, a sem mislil, da je to običajen del procesa. Nisem se počutil v redu, konec julija sem se počutil zelo utrujeno, nato so mi odkrili infekcijo v rami," je pojasnil Kilde, ki je dodal, da je vesel, da je šel na dodatne preiskave, saj bi vse skupaj lahko bilo še veliko huje, če bi s tem odlašal. 

Pri Kildeju je namreč prišlo do hujše infekcije rame, zaradi katere je pred Norvežanom, ki ima vso podporo zaročenke Mikaele Shiffrin, novo daljše in zahtevno rehabilitacijsko obdobje. 

"Težava je v tem, da je bila okužba tako agresivna in je bila v moji rami tako dolgo časa, tako da mi je odžrla kost, kar pomeni, da morajo vsi vstavki (vijaki, ploščice ipd., op. p.) in vse, kar je bilo v moji rami, iti ven," je dejal v videu na Instagramu. "Torej dve mišici v tem trenutku še vedno nista pritrjeni, kar pomeni, da moram opraviti še eno operacijo in vse znova rekonstruirati," je dodal Kilde.

"Po desetih tednih jemanja antibiotikov moram zdaj na operacijo, da ramo popolnoma pozdravim. To pomeni, da se ne bom mogel udeležiti nobenih tekmovanj to zimo," pa je njegove besede prenesla norveška smučarska zveza.

32-letnik je še sporočil, da po tej prihajajoči operaciji potrebuje še tri do štiri mesece rehabilitacije rame. "Nič smučanja to zimo, a verjemite mi – vrnil se bom," je še zaključil Kilde.

Zdravnik norveške ekipe Trond Floberghagen sicer predvideva, da bo Kilde pripravljen za sezono 2025-26, ki vključuje olimpijske igre Milano Cortina 2026.

Kilde je leta 2020 osvojil naslov v skupnem seštevku svetovnega pokala. Je tudi nosilec medalj na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:40 24. Oktober 2024.

    dobro sej to se ve ze od padca naprej....model je hmalu ostal brez noge in na invalidskem vozicku...nikjer ni nic …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.