Hrvatom ugoden žreb za dober uvod

Foto: EPA
Foto: EPA
V Zagrebu je vse pripravljeno na začetek finala Davisovega pokala med reprezentancama Hrvaške in Argentine.
Oglej si celoten članek

V hrvaški prestolnici so danes opravili žreb parov finalnega dvoboja svetovne skupine v Davisovem pokalu med Hrvaško in Argentino, ki bo od petka do nedelje v zagrebški Areni. Najprej bosta na igrišče stopila Marin Čilić in Federico Delbonis, nato pa sledil dvoboj Ivo Karlović - Juan Martin Del Potro.

Sobota je rezervirana za igro dvojic, hrvaško bosta zastopala Ivan Dodig in Franko Škugor, Argentino pa Leonardo Mayer in Guido Pella. Nedeljska posamična para sta Čilić - Del Potro in Karlović - Delbonis.

Hrvaška bo napadala še drugo lovoriko Davisovega pokala, ki ga je osvojila v sezoni 2005. Argentinci so štirikratni finalisti tega prestižnega ekipnega tekmovanja, a lovorike še nikoli niso osvojili.

Najuspešnejša država so Združene Države Amerike (32 lovorik), sledita pa Avstralija (28) in Velika Britanija (10).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.