Hrvatje že prvi na lestvici, Slovenci predzadnji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prvi poraz Rusov.
Oglej si celoten članek

V slovenski skupini H kvalifikacij za svetovno nogometno prvenstvo 2022 so v 3. krogu poleg Slovenije, ki je z 0:1 klonila na Cipru, igrale tudi preostale ekipe. Hrvaška je Malto premagala s 3:0, Slovaška pa Rusijo z 2:1.

Rusija je sicer tekmo 3. kroga začela kot edina ekipa s polnim izkupičkom, pomerila pa se je z doslej še neporaženo Slovaško, ki pa je imela po prvih dveh tekmah le dve točki. Slovaki so v Trnavi dobili prvi polčas, zadetek je dosegel Milan Škriniar z glavo v 38. minuti. V nadaljevanju so Rusi najprej izenačili, ko je v 71. minuti zadel Mario Fernandes, a je Slovaška po golu Roberta Maka spet povedla že tri minute pozneje, zdržala do konca in dosegla prvo zmago.

Hrvati so po porazu s Slovenijo in neprepričljivi zmagi s Ciprom z 1:0 danes igrali še z Malto. V prvem polčasu ni bilo golov, blizu je bil sicer Nikola Vlašić že v drugi minuti, potem pa je Ivan Perišić le premagal obrambo gostov za vodstvo v 62. minuti. Mirnejši razplet za gostitelje je nato z uspešno izvedeno najstrožjo kaznijo zagotovil Luka Modrić v 76. minuti. Piko na i je postavil Josip Brekalo v zadnji minuti.

Skupina H, 3. krog:

Ciper - Slovenija                0:1 (0:1)
Hrvaška - Malta                  3:0 (0:0)
Slovaška - Rusija                2:1 (1:0)

Lestvica:
Hrvaška              3  2  0  1  4:1  6
Rusija               3  2  0  1  6:4  6
Slovaška             3  1  2  0  4:3  5
Ciper                3  1  1  1  1:1  4
Slovenija            3  1  0  2  2:3  3
Malta                3  0  1  2  3:8  1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.