Hrvaška navijaška skupina odstavila slovenskega trenerja

Foto: ABA
Foto: ABA
Pritisk navijaške skupine Tornado se je obrestoval. Slovenski trener Aleš Pipan zapušča KK Zadar.
Oglej si celoten članek

Na uradni Facebook strani KK Zadar se je pojavilo obvestilo, da Slovenec Aleš Pipan ni več trener košarkarskega kluba Zadar. Za njegov odhod naj bi bila zaslužna predvsem navijaška skupina Tornado.

Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance in KK Zadar naj bi sporazumno prekinila pogodbo, Dalmatinci pa naj bi že imeli novo trenersko ime na klopi. Tretjič v svoji karieri bo vodenje zadarske ekipe prevzel Ante Nazor, ki bo imel pred seboj zelo težko nalogo, da klub dvigne iz krize. Zadar je namreč katastrofalno začel s sezono, saj po štirih kolih Lige ABA še nima zmage.

Pipan se je tako v svojem drugem mandatu "na Višnjiku" zadržal zgolj za tri mesece, povod za njegov odhod pa je bil zadnji domači poraz z Mornarjem, ko so na tiskovno konferenco vdrli navijači in mu sporočili, da naj odstopi.

Bivši selektor Pipana navijači podijo iz kluba

Da v KK Zadar ni vse v najlepšem redu je dala naslutiti že epizoda z NBA zvezdnikom Glenom Davisom, ki je v klubu zdržal zgolj en dan. Nekdanji košarkar Boston Celticsov je kot razlog za odhod navedel nestrinjanje s trenerjem Pipanom, ki naj bi se ves čas zgolj drl na igralce.

Po vseh incidentih in slabih predstavah kluba se je torej vodstvo Zadra odločilo, da je čas za Pipanovo slovo .

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.