Holyfield znova na vrhu sveta

Foto: Žurnal24 Evander Holyfield je še vedno lačen novih zmag. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Evander Holyfield po zmagi proti Francoisu Bothi. O zadnjem porazu proti ruskemu Foto: Žurnal24
Legendarni boksar Evander Holyfield je v noči na nedeljo v Las Vegasu znova osvojil naslov svetovnega prvaka, tokrat po verziji WBF. V osmi rundi je s knock-downom premagal Fransa Botho.
Oglej si celoten članek

Sedeminštirideset letni boksar Evander Holyfield (43 zmag, od tega 28 s KO, 10 porazov, 2 neodločena izida) je v noči na nedeljo v Las Vegasu znova osvojil naslov svetovnega prvaka, tokrat po verziji WBF. V osmi rundi je s knock-downom premagal šest let mlajšega Južnoafričana Fransa Botho (47 zmag, 5 porazov, 3 neodločeni).

Holyfield je znova blestel v stari luči. Dvoboj pred približno 2200 gledalci v dvorani Thomas and Mack Center v Las Vegasu se je končal s tehničnim nokavtom, saj je Botha po prejetem desnem aperkatu in knock downu še uspel vstati, preden je sodnik preštel do deset, a ga je Holyfield že takoj v naslednjem napadu stisnil v kot in sodnik Russell Mora je dvoboj v zadnji minuti osme runde predčasno prekinil.

Holyfield je bil v slabšem položaju od nasprotnika le v drugi rundi, ko ga je Botha uspel zamajati, od takrat pa so se napadi na Južnoafričana vrstil eden za drugim. Za Holyfielda je bila to prva borba v Las Vegasu po letu 2003, ko je v Mandalay Bayu izgubil proti Jamesu Toneyju.

Botha in Holyfield bi se morala že februarja pomeriti v Ugandi, a je bila borba odpovedana, saj promotorju ni uspelo zagotoviti predujma. Holyfield ni boksal od decembra 2008, ko je v Zürichu izgubil naslov svetovnega prvaka po verziji WBA proti Rusu Nikolaju Valujevu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.