Hladen tuš za Dragića, Dončiću to ne bo všeč

Foto: Epa
Foto: Epa
Kje bo kariero nadaljeval zlati slovenski kapetan?
Oglej si celoten članek

V ameriških medijih se pojavljajo nasprotujoče si informacije glede prihodnosti Gorana Dragića. Slovenec z najdaljšim stažem v ligi NBA je trenutno član Toronto Raptors, kjer je v nasprotju z njegovimi željami pristal po menjavi, v kateri je njegov dolgoletni klub Miami Heat pridobil zvezdnika Kyla Lowryja.

Dragićev prestop je zaznamovala neprijetna afera, saj se je z na videz povsem nedolžno izjavo, da ni preveč navdušen nad selitvijo, saj so njegove ambicije precej višje, močno zameril navijačem kanadskega moštva. Dragić je kot član Miamija v sezoni 2019/2020 prišel vse do finala lige NBA, medtem ko je bil Toronto ob koncu lanskega rednega dela daleč od uvrstitve v končnice.

Dragićeva nadaljnja usoda je trenutno predmet številnih špekulacij in težko preverljivih govoric. Po eni strani se zdi, da je njegov obstanek v Torontu malo verjeten, po drugi pa v ameriških medijih krožijo informacije, da se Raptorji o prestopu niso pripravljeni pogajati.

V Torontu se namreč dobro zavedajo vrednosti 35-letnega branilca, ki velja za enega najbolj izkušenih in zanesljivih košarkarjev v ligi. Ker se s temi kvalitetami uvršča v sam vrh seznama bolj zaželenih igralcev, želijo Kanadčani zanj iztržiti primerno odškodnino, sicer ga bodo rade volje zadržali v kadru.

Dogaja se! Velik premik v sagi o Dragiću! Gogi podpisuje za novo ekipo!

Foto: Profimedia Goran Dragić in Luka Dončić Za pravcato evforijo v Dallasu je v teh dneh poskrbel Jake Fischer iz slovitega Bleacher Reporta, ki je napovedal, da bo Dragić v Teksasu združil moči z Lukom Dončićem. Na žalost se je že dan kasneje izkazalo, da je verodostojnost teh navedb, vsaj za zdaj, pod velikim vprašajem. Poročanje Bleacher Reporta je negiral ESPN-ov Jordan Schultz, ki pravi, da se Toronto in Dragić o morebitnem odkupu pogodbe sploh nista pogovarjala. "V nasprotju z medijskimi poročanji, moji viri pravijo, da Dragić NE BO podpisal za Mavse. Prav tako sem izvedel, da se Raptorji in Dragić o odkupu niso še niti začeli pogovarjati," je zapisal Schultz.

To seveda še ne pomeni, da bo Dallas obupal v lovu na Dragića, ki bi na položaju organizatorje igre lahko pomagal razbremeniti Dončića in doprinesel pomemben košček v mozaik nove ere pod vodstvom trenerja Jasona Kidda. Z Dragićem bi Dallas v slačilnici združil dva glavna akterja slovenske pravljice na EuroBasketu 2017, oba pa bi tako spet imela priložnost delati s srbskim strategom Igorjem Kokoškovim, nekdanjim selektorjem slovenske zlate reprezentance, ki bo v Dallasu deloval kot pomočnik trenerja Kidda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.