Hercogova v pravem trilerju proti drugi igralki sveta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Pragi se teniške igralke merijo na drugem turnirju po skoraj petmesečni prekinitvi zaradi pandemije.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je morala v uvodnem krogu turnirja WTA v Pragi z nagradnim skladom 163.000 evrov priznati premoč drugi igralki sveta Romunki Simoni Halep, ki je bila boljša s 6:1, 1:6 in 7:6 (3). Halepova bo v nadaljevanju igrala z domačinko Barboro Krejčikovo.

Žreb je Poloni Hercog, 46. igralki lestvice WTA, namenil prvo nosilko in nekdanjo številko ena svetovnega tenisa Halepovo. Potem ko sta igralki dobili po en niz prepričljivo s 6:1, se je prava drama odvila v tretjem.

Po vodstvu s 4:3 je Romunka povedla s 5:3, a se je nato slovenska igralka vrnila. Najprej je izenačila na 5:5, potem izničila novo vodstvo tekmice za 6:6, v podaljšani igri pa je, po dveh urah in pol, nazadnje vendarle klonila in ostala brez drugega kroga.

Za Hercogovo je bil to v tretjem medsebojnem obračunu tretji poraz proti Romunki, ki je dobila tudi lanska dvoboja v Eastobournu in Miamiju.

WTA Zidanškova prišla vse do finala

Tamara Zidanšek dvoboja z domačinko Katerino Siniakovo ni dokončala, prva dva niza sta se končala s 6:3 in 3:6.

Nadaljevanje tega prekinjenega dvoboja, Slovenka in Čehinja sta za prva niza porabili uro in 20 minut, bo v sredo dopoldne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.