Hercogova brez polfinala, Jakupovićeva do turnirske zmage

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski teniški igralki sta v preteklih dneh nastopali na Novi Zelandiji in v Avstraliji.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je na turnirju WTA v Aucklandu z nagradnim skladom 226.000 dolarjev nastope končala v četrtfinalu. Po dveh prekinitvah zaradi dežja je četrtfinalni dvoboj proti drugi nosilki, Nemki Juliji Görges, izgubila dvakrat s po 4:6.

Turnir v Aucklandu igralkam služi kot pripravljalni za prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, ki se bo v Melbournu začelo 15. januarja.

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je ob začetku sezone med dvojicami osvojila naslov na 25.000 dolarjev vrednem turnirju ITF v avstralskem Playfordu. Med posameznicami je kot peta nosilka končala nastope v drugem krogu, v dvojicah pa je z 22-letno Rusinjo Irino Kromačevo, s katero sta bili prvi nosilki, osvojila končno zmago.

Šestindvajsetletna Jakupovičeva, ki je 174. igralka na lestvici WTA, je na svojem prvem turnirju sezone slabše nastopila med posameznicami, kjer je klonila v osmini finala, med dvojicami pa se je odkupila z zmago.

V finalu je slovensko-ruska naveza po podaljšani igri z 2:6, 7:5 in 10:5 premagala japonsko dvojico Junri Namigata - Erika Sema.

OP Avstralije Serena ne bo nastopila v Melbournu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač skupaj z Mario Jose Martinez ni uspela osvojiti turnirja v Brisbanu. V finalu turnirja dvojic sta slovensko-španski par s 7:5 in 6:2 premagali Nizozemki Kiki Bertens in Demi Schuurs.

Bolj izenačen je bil prvi niz, v katerem sta Nizozemki s tremi zaporednimi osvojenimi igrami povedli s 5:3, toda tekmici sta izenačili, nato pa spet izgubili svoj servis in se znašli v zaostanku. V drugem nizu je bilo negotovo do izida 3:2, nato pa sta Nizozemki dobili tri zaporedne igre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.