Hercogova brez finala med dvojicami

Foto: EPA Polona Hercog je nastope v Kataloniji končala v četrtfinalu. (Foto: EPA)
Tenisači so ta teden v Moskvi, Stockholmu in Luksemburgu. Na slednjem je z nastopi končala Polona Hercog, ki je med posameznicami izgubila v četrtfinalu, v dvojicah pa v sobotnem polfinalu.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se ni uvrstila v finale med dvojicami na turnirju WTA v Luksembourgu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. V polfinalu sta bili za Hercogovo in Hrvatico Petro Martić previsoka ovira drugopostavljeni Švicarka Timea Bacsinszky in Italijanka Tathiana Garbin, ki sta zmagali s 6:1, 6:3. V finalu se bo naveza Bacsinszky/Garbin pomerila s prvima nosilkama Čehinjama Iveto Benešovo in Barboro Zahlavovo Strycovo.

Nemka Julia Görges in Italijanka Roberta Vinci sta finalistki ženskega teniškega turnirja v Luksembourgu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. V nemškem polfinalu je Görgesova premagala rojakinjo Angelique Kerber po treh nizih s 6:4, 6:3 in 6:1. Vincijeva pa je gladko s 6:4 in 6:2 ugnala Britanko Anne Keothavong. Poražena Kerberjeva je v četrtfinalu premagala najboljšo slovensko igralko Polono Hercog.

V finalu teniškega turnirja WTA v Moskvi z nagradnim skladom dva milijona ameriških dolarjev se bosta pomerili drugopostavljena Belorusinja Viktorija Azarenka in šesta nosilka, Rusinja Marija Kirilenko. Azarenka je bila v polfinalu s 6:3 in 6:3 boljša od Španke Marie Sanchez, Kirilenkova pa je gladko z dvakrat 6:1 odpravila rojakinjo Vero Duševino.

Za zmago na milijon dolarjev vrednem teniškem turnirju ATP v Moskvi se bosta pomerila Srb Viktor Troicki in Ciprčan Marcos Baghdatis. Srbski igralec je v polfinalu premagal Urugvajca Pabla Cuevasa s 6:3, 6:3, nekaj več dela je imel ciprski četrti nosilec, ki je Uzbekistanca Denisa Istomina ugnal v treh nizih s 6:4, 6:7 (5), 7:6 (2).

V finalu teniškega turnirja ATP v Stockholmu z nagradnim skladom 531.000 evrov se bosta pomerila prvi nosilec Švicar Roger Federer in Nemec Florian Mayer. Švicar je v polfinalu premagal četrtopostavljenega Hrvata Ivana Ljubičića s 7:6 (5), 6:2, Mayer pa je ugnal Finca Jarkka Nieminena s 4:6, 6:4, 7:6 (3).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.