Henry se vrača v Tivoli

Foto: Žurnal24
Po 17 tekmah lige Ebel je Tilia Olimpija šele osma in zato so okrepitve nujne. Jeff Tory že trenira z zmaji, v četrtek pa bo v Ljubljano priletel Burke Henry. Ta je v Tivoliju igral že v lanski sezoni.
Oglej si celoten članek

Po odhodu dveh finskih hokejistov in prihodu Jeffa Toryja je Tilia Olimpija dopolnila svoje obrambne vrste še z drugo okrepitvijo. V Ljubljano se vrača 31-letni Kanadčan Burke Henry, ki je za Olimpijo igral že v prejšnji sezoni. V Slovenijo bo prišel v četrtek, predvidoma že v petek proti Linzu pa bo znova oblekel zeleno-beli dres. Pogodbo z zmaji je podpisal do konca sezone.

Henry je kariero začel v sezoni 1995/96 v mladinski ligi WHL. Leta 1997 je bil kot 73. izbran na naboru lige NHL s strani New York Rangersov, a zanje ni nikoli zaigral. Nekaj let se je kalil v ligi AHL, nakar so mu leta 2003 priložnost med elito ponudili Chicago Blackhawks. Na 39 tekmah je dosegel dva zadetka in prispeval šest podaj. Pred sezono 2005/06 se je odpravil v Evropo. Preselil se je v ligo Ebel (k Salzburgu). Za bike je skupno zaigral na 56. srečanjih ter jim pomagal do uvrstitve v veliki finale avstrijskega prvenstva. Sledila je selitev na Finsko, kjer je branil barve prvoligaša Tappara Tampere. Sezono 2007/08 je začel na Švedskem, a v Linkopingu ni prestal preizkusa. Sledila je selitev na Dansko, kjer je igral za AAB Aalborg.

Za Olimpijo je Henry v ligi Ebel odigral 27 tekem ter ob sto kazenskih minutah dosegel 11 točk (7+4). Za zmaje je zaigral tudi v državnem prvenstvu, kjer je na 9 odigranih srečanjih dosegel pet zadetkov in šest podaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.