Helios menja trenerja

Foto: Žurnal24 Sunara bo po Krki sedaj vodil še Domžale. (Foto: ABA)
Košarkarski klub Helios Domžale se je v želji po izboljšanju rezultatov odločil za menjavo trenerja. Rada Trifunoviča bo zamenjal Ivan Sunara.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz domžalskega Heliosa, bo dosedanjega stratega Rada Trifunoviča do konca sezone z možnostjo podaljšanja pogodbe zamenjal 51-letni Ivan Sunara.

Sunara je stari znanec s slovenskih košarkarskih igrišč, za seboj ima pestro igralsko in trenersko kariero. Kot igralec je svoj največji uspeh dosegel na olimpijskih igrah leta 1984 v Los Angelesu, ko je z jugoslovansko reprezentanco osvojil bronasto medaljo.

Kot trener je Sunara deloval v Mariboru, Zrinjevcu, Slovanu, Širokem Brijegu, Zagrebu, Frankfurtu, Ciboni in Krki, enega največjih uspehov v svoji trenerski karieri pa je dosegel kot trener slovenske mlade reprezentance, s katero je leta 2004 osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu.

Pred novim domžalskim trenerjem je težka naloga, a hkrati velik izziv, saj si želi Helios v zadnjih petih krogih izogniti zadnjemu mestu v ligi NLB, prav tako pa bo letos zelo zanimivo tudi tekmovanje v drugem delu slovenskega prvenstva, kjer bo Helios v izenačeni konkurenci meril vsaj na finale.

Z dosedanjim trenerjem Radom Trifunovičem so se v klubu sporazumeli, da še vedno ostane član kluba, saj nanj v prihodnosti še vedno računajo, se pa bo v sodelovanju s klubom v prihodnjih mesecih izpopolnjeval in šolal (stažiral) v najboljših evropskih klubih pri vrhunskih trenerjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.