Heel in Hudec preizkusila novo varnostno opremo

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijan Werner Heel in Kanadčan Jan Hudec sta na današnjem smukaškem treningu alpskih smučarjev v Val Gardeni prva na terenu testirala novo zaščitno opremo.
Oglej si celoten članek

Heel in Hudec sta nosila prototip posebne zaščitne blazine, ki jo je krovna smučarska zveza Fis razvila s podjetjem Dainese in se imenuje D-air. Če bodo testiranja uspešna, pa bodo zaščito uradno predstavili že na tekmah v Kitzbühlu. Za zdaj pa še ni znano, ali in kdaj bo Fis zračno blazino za smukače uvrstila med obvezno opremo. Prav tako ostaja še nedorečena delitev stroškov za novost - ali jo bo plačala Fis ali pa ekipe oziroma tekmovalci sami

"Ko smo pred štirimi leti začeli razvoj zračne blazine, so se vsi smejali. Zdaj pa smo zelo blizu temu, da stvar postane resnična in uporabna," je po testiranjih v Val Gardeni dejal direktor tekmovanj Günter Hujara.

Testiranja bodo še nadaljevali, tudi pred decembrskimi tekmami v Bormiu, po Hujarovi zamisli pa naj bi na vsakem treningu nekaj tekmovalcev preizkusilo novo zaščito. Ob testih na terenu potekajo še zadnja laboratorijska preverjanja. "Natančno moramo še določiti algoritme, ki določajo, kdaj se zaščita aktivira. Zelo blizu smo že uporabnemu modelu," še pravi Hujara.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.