Noel preprečil avstrijsko slavje, Hadalin do najboljše uvrstitve v Wengnu

Foto: Epa
Foto: Epa
Clement Noel v Wengnu preprečil dvojno avstrijsko zmago, Štefan Hadalin 14.
Oglej si celoten članek

Francoz Clement Noel je presenetljivi zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v švicarskem Wengnu. Aktualni mladinski slalomski svetovni prvak je vodil že po prvi vožnji, v finalu pa zdržal pritisk in odbil avstrijski napad za največji uspeh v članski konkurenci.

Avstrijski dvoboj za drugo mesto je tokrat pripadel Manuelu Fellerju, ki je za pičli dve stotinki sekunde ugnal bolj slovitega rojaka Marcela Hirscherja, ki se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Foto: Epa Wengen, slalom

Zaostanki najhitrejših treh so bili majhni. Feller je za 21-letnim Francozom, ki je v mladinski konkurenci na slalomu slavil lani februarja na MSP v Davosu, zaostal zgolj osem stotink sekunde, Hirscherjev zaostanek na tretjem mestu je znašal desetinko sekunde.

Hirscher je sicer v finalu na drugi progi uprizoril popoln napad z najhitrejšo vožnjo finala, kar pa je bilo še vedno premalo za zmago. Najboljšemu alpskemu smučarju zadnjih osem sezon se prva vožnja ni najbolje posrečila. Vpisal je zanj skromni peti čas z zaostankom 91 stotink sekunde. Prvič v tej sezoni po prvi vožnji na slalomih ni zasedal mest v prvi trojici najhitrejših.

Avstrijec je lani zmagal na slalomu v Wengnu, v tej sezoni svetovnega pokala pa je osvojil devet zmag.

Foto: Epa Štefan Hadalin

V finalu je imela Slovenija enega predstavnika. Štefan Hadalin si je na prvi progi zagotovil enajsto izhodišče. A 23-letni Vrhničan, ki je v Wengen prišel s popotnico desetega mesta s slaloma v Adelbodnu, v finalu ni ponovil svoje vožnje s prve proge in je izgubil tri mesta. Je pa z zaostankom 2,03 sekunde in 14. mestom vpisal najboljši dosežek na slalomih v Wengnu.

Na startu je bil tudi Jakob Špik, ki pa prve vožnje ni končal v cilju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.