Habib pod plazom kritik, odgovor pa: "Postavite se v moje čevlje!"

Foto: Profimedia Habib Nurmagomedov
Težko pričakovanega obračuna med Habibom Nurmagomedovim in Tonyjem Fergusonom za naslov UFC prvaka v lahki kategoriji vendarle ne bo.
Oglej si celoten članek

Zvezdnika mešanih borilnih veščin bi se morala za šampionski pas lahke kategorije pomeriti 18. aprila na dogodku UFC 249 v New Yorku, vendar dvoboja ne bo, je prvi prek družbenih omrežij potrdil neporaženi prvak Habib Nurmagomedov.

To bo že peta prestavitev obračuna s Tonyjem Fergusonom, ki je odpoved izkoristil za oster napad na svojega nasprotnika.

Usoda UFC spektakla je za zdaj še v zraku, predsednik tekmovanja Dana White je namreč potrdil, da bi lahko UFC 249 izvedli na drugi lokaciji, in to kljub temu, da so ostali brez osrednjega dogodka večera.

"Ko berem komentarje o mojem obračunu, imam občutek, da je cel svet v karanteni, vlade in številni zvezdniki pozivajo ljudi, naj upoštevajo varnostna določila, ostanejo v karanteni in pomagajo zajeziti širjenje bolezni, samo Habib bi moral ravnati samovoljno in poleteti na drug konec sveta zavoljo dvoboja? Razumem vaše stališče in verjemite, da sem razočaran bolj kot vsi vi, vendar to ni v moji moči. Največje države in največja podjetja so šokirana nad dogodki, situacija pa se nepredvidljivo spreminja iz dneva v dan. Toda Habib bi se moral boriti? Ali to želite povedati? Postavite se v moje čevlje" se je na kritike odzval 31-letnik, ki se še vedno ponaša s popolnim izkupičkom v oktagonu (28-0).

Foto: Epa habib nurmagomedov

Nurmagomedov se je na dvoboj pripravljal v ZDA, od koder je pred dnevi poletel v Abu Dabi in se nato vrnil v domovino. Ferguson mu je že očital, da bi se lahko vrnil v ZDA, vendar tega ni storil, ker se v resnici ne želi pomeriti z njim. "Habib je vedel, da se ne bo boril. Pobegnil je," je prepričan Ferguson in si nato privoščil še Conorja McGregorja.

"Habib in Conor bežita z repom med nogami kot kakšen pes. Oba sta navadni pi*ki. Habib je reva. Povedal sem mu, da bom z njim pobrisal tla, zato se je raje pobral stran. Ali Habib ali Conor, meni je vseno, pripravljen sem, da nekoga prebutam," je o možnosti dvoboja z drugim nasprotnikom povedal Ferguson. 

"Habib bi se iz Abu Dabija lahko vrnil v ZDA, še preden so zaprli meje v Rusiji. Raje se je vrnil v Dagestan. Strah ga je. Zbežal je. Morali bi mu odvzeti naslov," je prepričan 36-letnik (25-3).

Preobrazba Tako po tednih okrevanja izgleda UFC borka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.