Po tekmi s Slovenijo govoril kot dež, na Dunaju se je raje skril

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prvi zvezdnik norveške reprezentance je postal tarča kritik zaradi svojega obnašanja po tekmi z Avstrijo.
Oglej si celoten članek

Kapetan norveške nogometne reprezentance Erling Haaland (24) je bil deležen kritik norveške javnosti zaradi bojkota medijskih obveznosti po porazu svoje reprezentance v četrtem krogu lige narodov proti Avstriji (1:5).

Zvezdnik Manchester Cityja se je po tekmi zavil v molk, kar je ujezilo njegove rojake, ki so menili, da bi moral kot kapetan izbrane vrste stopiti pred mikrofon in prevzeti odgovornost za poraz.

Haalandovo vedenje po porazu z Avstrijo je bilo tako v diametralnem nasprotju z njegovim obnašanjem po nedavni zmagi nad Slovenijo v tretjem krogu tega evropskega tekmovanja.

Norveška je namreč prejšnji teden v Oslu s 3:0 odpravila četo Matjaža Keka, Haaland pa se je z dvema zadetkoma zavihtel na vrh lestvice najboljših norveških strelcev vseh časov. 

Foto: Profimedia Haaland

Zvezdniški napadalec se je po visoki zmagi nad Slovenijo dolgo časa zadržal v mešani coni in rade volje odgovarjal na vsa novinarska vprašanja, povsem drugače pa se je vedel po tekmi z Avstrijo, po kateri se je zgolj sprehodil mimo predstavnikov sedme sile, ne da bi pri tem odgovoril na eno samcato poizvedbo.

Namesto njega je pred novinarje stopil reprezentančni kolega Sander Berge in poraz Norveške z Avstrijo razglasil za "velikansko sramoto".

Haaland se je sicer kasneje oglasil na Instagramu, kjer se je opravičil za slabo igro, a kritikov s tem ni mogel utišati.

Foto: Profimedia Haaland

"To je sramota. Če koga, potem bi ob takem ponižanju želel slišati kapetana. Od njega bi pričakovali več. Treba se je soočiti s tem, kar se je zgodilo na tekmi," je komentiral norveški poznavalec in profesionalni nogometaš Kristoffer Lokberg. "Erlinga zelo spoštujem. Zavedam se, da je neprestano v središču pozornosti in da mora zadostiti visokim pričakovanjem. A kdor nosi kapetanski trak, mora povedati nekaj besed."

"Škoda, da se ni pojavil. Zelo radi bi ga slišali v takšni sitauciji. Zabavno je govoriti z novinarji ob strelskem rekordu in vsem ostalem, kar se je dogajalo na četrtkovi tekmi (s Slovenijo. op. a.). Toda lepo bi bilo slišati njegovo mnenje tudi takrat, ko stvari ne gredo po planu. Odgovorov si najbolj želimo prav v najtežjih trenutkih, zato nikakor ni dobro, da se je izognil vprašanjem," je povedal Lokberg in dodal: "Kadar gre vse dobro, je pogosto kapetan deležen pohval. In zaradi tega ima dodatno odgovornost, da se tudi v težkih trenutkih pojavi pred novinarji."

Podobno stališče ima tudi nekdanji norveški nogometaš Carl-Erik Torp. "Kot kapetan ima veliko odgovornost po takšni tekmi. Če tega ne razume, potem ima še dosti prostora za rast, sploh če bo želel tudi v prihodnosti nositi kapetanski trak," je dejal.

Selektor norveške reprezentance Stale Solbakken je svojemu zvezdniku prizanesel s kritiko, redkobeseden pa je bil tudi njegov kolega na avstrijski klopi Ralf Rangnick, ki je dejal: "Haaland ni moj kapetan, zato to ni moj problem."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:26 16. Oktober 2024.

    So ga medijo pograbili kot pri nas Nora24tv.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.