Haaland zadel, njegovi soigralci v dveh minutah zapravili zmago

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Škoti in Portugalci še naprej 100-odstotni.
Oglej si celoten članek

Škoti in Portugalci so še naprej 100-odstotni v kvalifikacijah za nogometno evropsko prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji. Prvi so v Oslu premagali Norvežane z 2:1, drugi pa so bili v Lizboni s 3:0 boljši od Bosne in Hercegovine.

Škoti so tretjo zmago v nizu dosegli v sami končnici tekme, med 87. in 89. minuto sta v polno zadela Lyndon Dykes in Kenny McLean. Norvežane je v vodstvo popeljal eden najbolj vročih nogometašev na svetu Erling Haaland, ki je v 61. minuti zadel z 11-metrovke, po njegovem odhodu z igrišča v 84. minuti pa so Škoti naredili preobrat in so z devetimi točkami trdno v vodstvu v skupini A.

Portugalci so na stadionu Benfice ugnali BiH. V končnici prvega polčasa je za gostitelje zadel Bernardo Silva, v drugem delu tekme pa je dva gola dosegel še Bruno Fernandes. Uspešen je bil v 77. in tretji minuti sodnikovega podaljška. V skupini J sta bili še dve tekmi. Luksemburg je na domačih tleh ugnal Lihtenštajn z 2:0, Slovaška pa v Reykjaviku Islandijo z 2:1.

Osrednja tekma skupine F je bila v Bruslju, kjer so se belgijski in avstrijski nogometaši razšli z neodločenim izidom 1:1. V prvi polovici tekme so imeli gostitelji velike težave z Avstrijci, ki so povedli v 22. minuti po avtogolu Orela Mangala. "Rdeči vragi" so se v drugem polčasu le izognili porazu, izenačujoči gol je dosegel Romelu Lukaku v 61. minuti. V tej skupini sta se Azerbajdžan in Estonija razšla z 1:1.

Foto: Profimedia Romelu Lukaku

Poleg Škotov in Portugalcev imajo 100-odstotni izkupiček v dosedanjem delu kvalifikacij tudi nogometaši iz Francije v skupini B, Anglije v skupini C in Srbije v skupini G.

Najbolj izenačeno je v skupini H, kjer so Slovenija, Kazahstan, Danska in Finska zbrale po šest točk. Severna Irska ima tri, San Marino pa je brez točk. Tekme četrtega kroga bodo na sporedu v ponedeljek, pari pa so Slovenija - Danska, Finska - San Marino in Severna Irska - Kazahstan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.